Girişimcilik eğitimi alan kursiyerlere yönelik ‘Kadın Girişimci Mentor Projesi’ Türkiye’de ilk kez Adana’da uygulanacak. Kadın girişimci adaylarına, deneyimli iş kadınları koçluk yapacak.TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden, yüzlerce kadını koçluk sistemiyle girişimciliğe hazırlayacak projenin ilk kez Adana’da uygulanacağını, Türkiye’ye örnek mentorlük modelinin uygulaması için çalışmaların başladığını söyledi. Adana Bilim Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, İŞKUR, KOSGEB ve Adana Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Kadın Girişimci Mentor Projesi’ kapsamında seçilen mentorlerle bir toplantı yapan TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden, son dönemde gerçekleştirilen eğitimlerle yeni girişimci sayısının artmasına katkı sağlandığını, ancak bu süreçte en önemli adımın Adana’da atılacağını söyledi.

DENEYİME ÜCRETSİZ ULAŞACAKLAR

Girişimcilik eğitimi alan gençlerin, iş hayatında başarı elde etmiş mentorlerle buluşturulacağını belirten Başkan Özden, “Girişimci adaylarımız deneyime, yani en pahalı kaynağa sıfır bedelle ulaşacak. İşini kurma aşamasında, örneğin gıda sektöründe faaliyet göstermek isteyen bir kadın girişimci adayının mentoru, marketler zinciri kurmuş bir iş kadını olacak. İş kurma ve geliştirme süreçlerindeki zorluklar mentor desteğiyle aşılacak. Böylece başarısızlıkla sonuçlanan girişimler azalacak, başarı çok daha erken gelecek.” dedi.

30 MENTOR ÖNCÜ OLACAK

Adana’nın, iş kadını kaynağı açısından Türkiye’nin en güçlü kentlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Özden, ilk aşamada çok farklı sektörlerden 30 mentor belirlendiğini söyledi. Gıdadan demir çeliğe, mobilyadan hizmet sektörüne onlarca alanda şirketlerini başarıya taşımış iş kadınlarından oluşan mentor adaylarının öncelikle koçluk eğitimi alacağını belirten Başkan Özden, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hepimiz çok heyecanlıyız. Bir kişinin, bir kadının hayatına dokunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben öncelikle gönüllü olarak hiçbir beklentisi olmadan mentor olmayı kabul eden iş kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepsi kendi alanında çok başarılı. Çoğu anne. Bu yüke rağmen ‘Ben yeni kadın girişimciler için deneyimlerimi paylaşacağım’ diyen iş kadınlarımızı yürekten kutluyorum. İŞKUR ve KOSGEB yetkilileri, başarılı olmamız durumunda girişimcilik eğitimi alan her kursiyer için mentor eşleştirmesi yapılabileceğini, Adana modelinin tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyledi. O yüzden başarmak zorundayız.”

Kaynak: CIHAN