Konya’nın Cihanbeyli ilçesinin çehresi son 4,5 yılda yapılan hizmetlerle değişti. İlçeye farklı alanlarda toplam 350 milyon liralık yatırım kazandırıldı. Çalışmalarını rakamlarla anlatan Belediye Başkanı Mehmet Kale “1929 yılında kurulan Cihanbeyli’de son 4,5 yılda ortaya koyduğumuz çalışmalar 90 yılda yapılanın çok çok üzerinde oldu. İlçemiz birlik, beraberlik ve kardeşliğiyle örnek gösterildi” dedi.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçede düzenlediği basın toplantısında son 4,5 yılda hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ilçesine hizmet verdiklerini belirten Başkan Kale “Hizmetlerimizin ilham kaynağı vatanımıza ve insanımıza duyduğumuz sevgi ve saygıdır” dedi.

Yüzölçümü büyüklüğü nedeniyle ortaya çıkan bütün zorlukları kurdukları organizasyonla kolaya çevirdiklerini ifade eden Kale, bu dönem 350 milyon liralık yatırımın hayata geçirildiği kaydetti.

Başkan Kale şunları söyledi:

“Mazbatamızı aldığımız gün başlayan hizmet dönemimize; 100 çocuk parkı, 16 sentetik çim saha, 2 Beyler Konağı, 1 Gençlik Merkezi, 1 Halk Eğitim Merkezi ve Spor Salonu, 1 Kültür Evi, 1 Hayvanat Bahçesi ve koru alanı, 66 Hobi Bahçesi, 2 İmam-Hatip Lisesi, 1 Kapalı Pazar Alanı, Kanal Islah projesi ve Kordon Boyu Parkı, 1 Şehir Konağı, 1 TOKİ Projesi, 1 Trafik Eğitim ve Go Kart tesisi, 15 Temmuz Şehitler Parkı ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı, 8 Ağaçlandırma Sahası, 9 Camlı Köşk, 9 Hane-i Mevan, 1 Cihan Site, 135 kamelya, 125 km kanalizasyon hattı, 5 Mahalle Konağı, 1 milyon metrekare parke, 7 milyon 240 bin metrekarelik stabilize yol çalışmasıyla toplam 350 milyon liralık hizmeti sığdırdık. Azimle, kararlılıkla, aşkla yürüdüğümüz bu hizmet yolunda önümüze hangi zorluk çıkarsa çıksın ‘her zorlukla beraber bir kolaylık vardır’ müjdesinden aldığımız güçle; bir işimiz bittiğinde hemen diğerine başladık. 4 bin 109 kilometrekarelik bir alanda hizmet vermenin zorluğunu azimle aşarken, bölgemizdeki farklılıkları da vatan sevgisinde birleştirdik. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet anlayışımıza kararlılıkla bağlı kaldık. Birlikten güç, güçten hizmet ürettik”

-“Yeni Büyükşehir Yasasının en iyi uygulandığı ilçe olduk”-

Mart 2014’te göreve başlarken yeni Büyükşehir Yasasının da yürürlüğe girdiğini hatırlatan Başkan Kale, yasaya kısa sürede en iyi adapte olan belediyenin Cihanbeyli Belediyesi olduğunu belirtti. Kale “O günlerde, yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ili olan Konya’nın ve en büyük ilçesi olan Cihanbeyli’nin yasaya nasıl adapte olacağı merak ediliyordu. Ancak kısa sürede görüldü ki gerek Büyükşehir Belediyemiz ve gerekse de Cihanbeyli Belediyemiz yeni yasanın en iyi ve en verimli uygulandığı belediyeler oldu. Biz, farklı bölgelerde kurduğumuz belediye birimleri ve mobil belediyecilik hizmeti ile Cihanbeyli’nin dört bir yanına en iyi hizmet götürdük” dedi.

4,5 yılda 90 yıllık hizmet

1929 yılında kurulan Cihanbeyli’de son 4,5 yılda yapılan çalışmaların 90 yılda yapılanın çok çok üzerinde olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Kale, göreve gelmeden önce ilçede 45 bin metrekare olan yeşil alan miktarının 950 bin metrekareye yükseltildiğini kaydetti. Bu konuda örnekler de veren Kale “5 yıl önce bataklık olan, kötü kokudan yanına bile yaklaşılamayan yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alanı yeşille donattık. Konya-Ankara karayolu üzerindeki bu alana Konya’nın taşra ilçeleri arasındaki en büyük parkı olan 15 Temmuz Şehitler Parkını kurduk. Burada şehitlerimizin aziz hatıraları için 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı yükselttik. Hemen yanı başında halkımızı kültürel aktivitelerle buluşturan ve butik satış noktalarıyla hanımların el becerilerine değer kazandıran Ayşe Türkmenoğlu Hanımeli Parkı ve amfi tiyatro alanını yaptık. Ayrıca gençlerimizin ve çocuklarımızın hayatına eğlence katan Orhan Erdem Trafik Eğitim Parkı ve Go-Kart Tesisi’ni hizmete sunduk. Gençlerimiz için spor, çocuklarımız için oyun alanları oluşturduk. Hayvanat Bahçesi, Gölet Bendi projesi ve koru alanı da bu bölgeyi tamamlayıcı unsurlar oldu. 66 hobi bahçesi ile vatandaşlarımızı toprakla buluşturduk” diye konuştu.

İlçede 8 farklı ağaçlandırma sahası oluşturduklarını ve 100 bin fidanın dikimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kale, 29 parkın gerek yapımı ve gerekse de baştan aşağı yenilenmesinin gerçekleştirildiğini, sayısı 9’a ulaşan Camlı Köşklerin mimarileri ve çevresindeki yeşil alanlarıyla mahallelere güzellik kattığını kaydetti. Başkan Kale; Ahmet Hüdai, Vedat Kora, Mustafa Kabakcı, Yeşilöz, Özkan Öksüz, Yeliz-Fahrettin Belgin ve Kayı parklarının bulundukları alanların cazibe merkezleri haline getirildiğini söyledi.

Özellikle temizlik konusunda oldukça hassas bir çalışma sergilediklerini anlatan Kale “Personelimiz özverili bir performans sergiledi. Coğrafyamızın genişliği her ne kadar işimizi zorlaştırsa da bu konuda da önemli bir başarı grafiği yakaladık. İlçemize bugünkü rakamlarla 2 milyon 500 bin liralık 2 bin 760 yeni çöp konteyneri kazandırdık. Temizlik personelimiz araçlarımızla 7/24 çalışma esasına göre görev yaptı. Çünkü yeşil ve temiz Cihanbeyli bizim olmazsa olmazımızdır” diye konuştu.

-“Cihanbeyli’ye dev eserler kazandırdık”-

Basın toplantısında Cihanbeyli’de sosyal hayata yönelik yapılan çalışmaları da anlatan Mehmet Kale, her yaş gurubuna hitap eden eserlerin ilçede yükseldiğini söyledi. Kale şunları kaydetti:

“İlçemizin sosyal hayatına dokunan önemli çalışmaların altına imza attık. Kafe, fitness salonu, sauna ve toplantı odaları gibi birçok aktivite alanının yer aldığı Cihan Beyler Konağı ve Oba Beyler Konağı ile sosyal yaşamımıza hatırı sayılır bir dokunuşta bulunduk. Yüzme havuzu, derslikler ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek nitelikte çok amaçlı salonlar içeren Şehir Konağı da ilçemizin sosyal hayatına renk kattı. Bölgenin ve Konya’nın en modern, en kapsamlı Halk Eğitim Merkezi ile spor kompleksi de yine bu dönemde Cihanbeyli’mize kazandırıldı. Gençlerimiz için çeşitli kursların açılması ve uğraş sahaları oluşturulması amacıyla Cihanbeyli Gençlik Merkezi’mizin kurulmasını sağladık. Yeniceoba Mahallemizde kurduğumuz Gülay Samancı Hanımlar Kültür Evi de hanım kardeşlerimizin yeni buluşma ve farklı kurslara, etkinliklere katılma yeri oldu. Şimdi sosyal hayata dönük yeni bir projeyi tamamlamak üzereyiz. Taşrada yer alan 9 mahallemizde Hane-i Mevan’ların inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Hane-i Mevanlar ile düğün, taziye ve bayram gibi buluşmalarda ihtiyaç duyulan ortak kullanım alanları oluşturuyoruz. Bu binalar tamamlandığında göreceksiniz, tüm Türkiye’ye örnek gösterilecek”

-“Halkamıza verdiğimiz tüm sözleri fazlasıyla yerine getirdik”-

Göreve gelmeden önce miting meydanlarında, televizyon ekranlarında, seçim beyannamesinde halka verdikleri tüm sözleri fazlasıyla yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Kale, ilçenin ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini belirtti.

Mehmet Kale “Cihanbeyli’mizin yıllardır ihtiyaç duyduğu kapalı pazar alanımızı bir süre önce hizmete açtık. Modern mimarisi, farklı fonksiyonları ve çevre düzenlemesi ile – iddia ediyorum- Orta Anadolu’nun en güzel kapalı Pazar alanı oldu. Halkımızın ve esnafımızın burayla ilgili memnuniyeti bizleri çok ama çok mutlu ediyor. Diğer taraftan konut ve ofisleriyle ilçe merkezimize prestij katan Cihan Site projemizi tamamlanma aşamasına getirdik. Ailelerin uygun koşullarla ev sahibi olmasını sağlayan 126 konutluk TOKİ evleri projesini hayata geçirdik. Cihanbeyli son 4,5 yılda büyük bir dönüşüm ve gelişim yaşadı. Hükümetimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve partimizin desteğiyle birçok önemli projenin altına imza attık. İlçemizin bir ucundan diğer ucuna uzanan kanala dair ıslah projesiyle bölgeyi hem estetik hem de sağlıklı bir görünüme kavuşturduk. Merkezdeki 5 mahalleyi kapsayan ve toplam uzunluğu 4 kilometreyi bulan Kordon Boyu Parkı ile ilçemizin yeşil bir gerdanlığı oldu. Dikkatinizi çekiyorum; bu söylediğim yer biz göreve gelmeden önce bataklık bir alandı. Şimdi ise bir cazibe merkezi…” diye konuştu.

Mehmet Kale, Kültür Han ile yeni adliye ve yüzme havuzu projelerinin de kısa sürede ilçeye kazandırılacağının müjdesini verdi.

-Altyapı çalışmalarında rekor üstüne rekor kırıldı-

Rutin belediyecilik hizmetlerinin en iyisini, en kalitelisini halka sunduklarını belirten Mehmet Kale, bu konuda yapılan çalışmaları da şu şekilde anlattı:

“Lojistik açıdan büyük kazanç niteliği taşıyan Asfalt Plentinin yapımını tamamladık. Mahallerimizde 1 milyon metrekare parke kaplaması gerçekleştirdik, 7 milyon 222 bin 680 metrekare stabilize yol çalışması yaptık, 125 km kanalizasyon hattı döşedik. 63 km grup suyu hattını ve 95 km içme suyu şebekesini tamamladık. 17 km su isale hattını bitirerek merkez mahallelerimizin su sorununu çözdük. Modern belediyecilik kriterlerinde prestij yollar yaptık. Sinyalizasyon, mobese gibi teknolojik yatırımları tamamladık. Hizmet araç filomuzda ihtiyaç duyulan tüm takviyeleri gerçekleştirdik. 105 camimizde çevre düzenleme çalışmasını sürdürüyoruz. Yeni çevre yolu bandında yer alan imar planını tamamladık. Altyapı konusunda rekor çalışmaları hayata geçirdik.

Göreve başladığımız ilk aylarda kurumsal yapımızı kusursuz bir hale getirdik. Her işimizi mükemmeliyetçi bir bakış açısıyla ortaya koyduk. Farklı bölgelere kurduğumuz belediye birimleriyle hız ve hizmet odaklı bir organizasyona imza attık. Birimlerimizdeki araç filolarımızı teknolojinin son ürünü makinalarla güçlendirdik. Bu da bizim bölgelerimizdeki hâkimiyetimizi kolaylaştırırken, taşrada doğru çalışmaları hayata geçirme ve sorunlara hızlı müdahale etme kabiliyetimizi geliştirdi. Diğer yandan da vatandaşımızın hemen yanı başında olmamızı sağladı. Örneğin Yeniceoba Mahallemizde adeta ikinci bir belediye kurduk. Yani bütün belediye hizmetlerini vatandaşımızın ayağına götürdük. Çok stratejik bir konumda bulunan ilçemizde hiçbir alanda bir boşluk bırakmamamız gerekiyor. Vatandaşımızın sorun ve ihtiyaçlarından, onların bize bilgi vermesine gerek kalmadan haberimizin olması gerekiyor. Çok şükür bunu da en iyi şekilde başarıyoruz.

Taşrada kurduğumuz belediye birimlerimizin koordineli ve başarılı çalışmaları ile yoğun kar yağışlarının yaşandığı kış günlerinde vatandaşlarımızı asla mağdur etmedik. Günlük yaşamın bütün kolaylığıyla devam etmesini sağladık. Bu konuda da hep bir adım ileride olduk ve halkımızın takdirini kazandık. Yeri geldi Ankara Haymana’ya, Şereflikoçhisar’a, Yunak Sülüklü’ye, Kulu Acıkuyu’ya da elimizi uzattık ve Genel Merkezimizin bilgisi ve talimatları dâhilinde hizmetlerimizi buralara da ulaştırarak bir kardeşlik köprüsü kurduk”

-“Üzüntü de sevinçte de halkımızla beraber olduk”-

Cihanbeyli’nin sergilediği birlik ve beraberliğin Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Başkan Kale, belediye olarak her daim vatandaşların yanında, onlarla birlikte olduklarını belirtti. Kale “Biz belediye olarak halkımızı asla yalnız bırakmıyoruz. Üzüntüde de sevinçte de onların yanında oluyoruz. Gerek düğünlerde gerekse de cenazelerde onlarla birlikte olmaya gayret ediyorum. Yetişemediğim durumlarda aile fertlerimi ya da çalışma arkadaşlarımı gönderiyorum. İlçemizde büyük bir eksikliği de bu dönem gidererek ‘taziye çadırı’ uygulamasını hayata geçirdik. İnsanlarımızın üzüntülü anlarında, onların farklı telaşlar içerisine girmemesi adına bu hizmetimiz de büyük takdir topladı. Ayrıca cenaze araçlarımız da ücretsiz olarak hizmet vermektedir” dedi.

Mehmet Kale açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Çalışmalarımızı siyaset değil, hizmet üretmek üzere planladık. Bütün halkımızın belediyesi olduk. Yatırımlarımızı hizmete sunarken sosyal sorumluluklarımızı da unutmadık. Doğumdan ölüme kadar hayatın her noktasında vatandaşımızın yanında olduk. ‘Hoş geldin bebek’, ‘askıda ekmek’ ve ‘yetim buluşması’ projelerimiz bunlara en güzel örneklerdir. İlçemizde geleneksel hale getirdiğimiz projemizle ‘umutlar yetim kalmasın’ dedik. Cihanbeyli’de bulunan, babasını kaybetmiş tüm çocuklarımıza mektuplar yazdık; “Eğer babanız hayatta olsaydı ondan ne isterdin” sorusunun cevabını aradık. Bu cevaplar bazen bisiklet, bazen çeyiz seti, bazen kıyafet, bazen bilgisayar oldu. Ve yetimlerimizin bütün istekleri eksiksiz yerine getirildi. Tabi bunun yanında “Babam olsaydı ona sımsıkı sarılmak isterdim, size sarılabilir miyim?” diyen evlatlarımıza da manen ve madden sımsıkı sarıldık.

Halkın makamında halk ağırlandı

Hizmet süremiz boyunca halkımızı halkın makamında görmekten hep mutlu olduk. Taşra mahallelerde bulunan vatandaşlarımızı bulundukları yerden araçlarımızla alarak belediye binamızda ağırladık, çalışmalarımızı anlattık, isteklerini dinledik. Bu toplantılarımız çoğu zaman gece 2’lere 3’lere kadar sürdü. Hizmetlerimizi yaparken bu toplantılardan elde ettiğimiz bilgiler ve öneriler bize yol gösterdi. Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, kanaat önderleri, esnaf ve işadamlarımızla daima iletişim ve istişare halinde olduk. Muhtarlar, bürokratlar, güvenlik güçlerimiz, imamlar, okul müdürleri, okul aile birliklerinin başkanları ile mutat yemekli toplantılar yaparak, Cihanbeyli’mizi konuştuk ve yaptığımız çalışmaları değerlendirdik.

Cihanbeyli’nin artık 4 futbol takımı var

Gençlerimize yönelik kayda değer çalışmalar yaptık. Özellikle Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören evlatlarımızla hasbihali ihmal etmedik. Onları spor yapmaya teşvik ettik. 16 sentetik çim sahanın yapımını tamamladık. Artık Cihanbeyli’nin farklı liglerde 4 futbol takımı bulunuyor. Gençlerimiz hem spor yapıyor hem de kötü alışkanlıklardan uzak durarak birbirleriyle kaynaşıyor. Cihanbeyli Belediye, Gölyazı, Yeniceoba ve Karabağ takımlarımıza başarılar dilerken, onlara desteğimizin süreceğini belirmek istiyorum. Bu arada Cihanbeyli Gençlik Meclisi’miz de başarılı çalışmaların altına imza attı. Gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik ses getiren projeleriyle takdir topladı”

-Hanımeli Parkı ve Hanımlar Kültür Evi hizmete sunuldu-

Kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Hanımeli Parkı ile Hanımlar Kültür Evi’nin de bu dönemde hizmete sunulduğunu açıkladı. Kale “Kadınlarımızın sosyal hayatta kendilerini mutlu edecek uğraşlar edinmesi, aile bütçelerine katkıda bulunacak açılımlara kavuşması ve ilçemizin kültürel ögelerinin yaşatılıp yöresel değerlerinin ön plana çıkarılması için Ayşe Türkmenoğlu Hanımeli Parkında satış alanları oluşturduk. Ayrıca Gülay Samancı Hanımlar Kültür Evi projemizle kadınlarımızın etkinliklerle buluşmasına, bilgi, ilgi ve yeteneklerinin gelişmesine katkı sağladık. Yaşlılarımızı, hastalarımızı yalnız bırakmadık. Onları sürekli ziyaret ettik ve ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalarımız oldu. Ramazan aylarındaki iftar buluşmalarımızda birlik ve beraberlik mesajları verdik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak yemekle birlikte yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının her zaman destekçisi olduklarını, eğitim kurumları ile sağlık kuruşlarının her türlü taleplerini karşılamaya çalıştıklarını anlatan Kale, okulların çevre düzenlemelerini, sağlık ocaklarının tadilatlarını yaptıklarını, Cihanbeyli Devlet Hastanesine de fizik tedavi ünitesinin kurulmasını sağladıklarını kaydetti.

“CİHANBEYLİ TÜRKİYE MOZAİĞİDİR”

Mehmet Kale açıklamasını şöyle tamamladı:

“Cihanbeyli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin simgesi ve bir Türkiye mozaiğidir. Bizler, gönlü yaşadıkları coğrafyadan daha büyük olan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermenin gayretinde olduk. Hizmet üretirken sandıktan çıkan sonuçlara asla bakmadık. Bütün mahallelerimize eşit hizmette bulunduk. Gönülleri kazandık, halkımızın duasını aldık. Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği “hizmet terbiyesi”nin ışığında yürüdük ve halkımıza layık olmaya çalıştık. Şimdi ilçemiz için yeni dev hedeflerin peşinden koşmaktayız. “Halka hizmet Hakk’a hizmettir” düsturuyla gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Bize, halkımızın hizmetkârı olmayı nasip eden Rabbime hamd ediyorum.

Cihanbeyli yaşadığı bu altın dönemde bir taraftan tarihinde görülmemiş hizmetleri alırken, ülkemizin yaşadığı her türlü badirede sergilediği birlik, beraberlik ve kardeşlikle tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Rabbim birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozmasın.

-“İlçemizi 2023 hedeflerine hazırlıyoruz”-

İlçemizi Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023 hedeflerine hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bütün çalışmalarımız, yaptığımız her şey, huzurla yaşanan, geleceğine umut bağlanan daha güzel bir Cihanbeyli içindir… Çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza, İl Başkanımıza, teşkilatımıza, AK Partimizin değerli kadrolarına, mesai arkadaşlarıma ve hassaten tüm halkıma şükranlarımı sunuyorum”