Cihanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gençlik Tarihiyle Buluşuyor’ adlı programa katılan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç “2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma yolunda gençlerimize güveniyoruz” dedi. Programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu da katıldı.

Cihanbeyli Belediyesi’nin TÜGVA ve Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu ile birlikte düzenlediği “Gençlik Tarihiyle Buluşuyor” programı belediye konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu’nu ilçelerinde görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. “Şüphesiz bizler şanlı bir geçmişin, övgüye değer bir tarihin mirasçılarıyız. Gençlerimizin de bu mirasa sahip çıkarak, mukaddes değerlerin ve milli hedeflerin yılmaz birer takipçisi olmasını arzuluyoruz” diyen Başkan Kale, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüze koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ilerlerken köklerimizden aldığımız güçle en çok da gençlerimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu da Şeref Malkoç’u Cihanbeyli’de görmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Türkmenoğlu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un öğütlerinin gençler için yol gösterici olacağını ifade etti.

İlçe Kaymakamı Mustafa Kutlu’nun da bir selamla konuşması yaptığı programda Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ‘Tarih ve Gençlik’ konulu bir konferans verdi.

Kur’an-ı Kerim’de en çok zikredilen kavramın ‘adalet’ olduğunu ifade eden Malkoç, “Bizim medeniyetimiz insan haysiyeti ve onuru ile adalete dayanır” dedi.

Nüfusu 85 milyona dayanan Türkiye’de şu anda 207 üniversite ile 8 milyon üniversite öğrencisinin bulunduğuna dikkati çeken Malkoç, bunun çok büyük bir güç olduğunu ifade etti. Tüm mazlum milletlerin gözünün Türkiye’de olduğunu ifade eden Malkoç “Ülkemiz son yıllarda çok önemli mesafeler aldı ve tüm mazlumların umudu oldu. Türkiye yeniden tarihiyle buluştu ve medeniyetiyle kucaklaştı. Gençler, biz Selçuklu’yu Osmanlı’yı bilmeden, Alparslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u bilmeden amaçlarımıza ulaşamayız. Önümüzde çok önemli hedeflerimiz var. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri demokrasi ve adalete dayalı olarak yükselecek. Bu konuda gençlerimize güveniyoruz. Bu hedeflere gençlerimizle birlikte ulaşacağız” dedi.

Konferansın sonunda Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a çeşitli hediyeler verdi.