Merkez Parti (MEP) Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, Türkiye’de en çok hukukun ihlal edildiğini söyledi.

Erzurum Barosu’nda gazetecilerle bir araya gelen Merkez Parti Genel Başkanı Karslı, parti olarak bir hukukçular ordusu kurduklarını ifade etti. Karslı, "Merkez Parti olarak başlattığımız bir faaliyet var. Biz bir hukukçular ordusu kuruyoruz. Neden mi? Çünkü bu memlekette en çok hukuk ihlal ediliyor. Ne demek bu hukukçular ordusu? Evvela partinin genel merkezinde sonra il merkezlerinde ve her ilçe merkezinde derdinizi anlatacağınız bir hukukçu arkadaşımızı bulacaksınız." dedi.

Merkez Parti olarak iktidara gelmeden icraat yapmaya başladıklarını dile getiren Karslı, "Erzurum’da da özellikle konut sektöründe usulsüzlükler yapılmaktadır, bina yapılırken devletle müteahhitler kapı kapı dolaşarak icraat yapmışlar sonra da millet perişan olmuş. Erzurum’da da yeni kurduğumuz partinin il merkezinde hukukçu arkadaşlarımız var. Kimin derdi varsa katiyen siyaset unsuru olarak düşünmüyoruz, biz hukukçuyuz diyoruz. Evvela her şeyin bir zekatı sadakası var, biz de ilmimizin zekatını sadakasını vermek istiyoruz, her dertli arkadaşımızın derdini dinlemek istiyoruz." diye konuştu.

’ERZURUM SANKİ YENİ HARPTEN ÇIKMIŞ BİR ŞEHİR GİBİ’

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, bir Erzurumlu olarak şehrin görüntüsünün kendisini çok üzdüğünü söyledi. Erzurum’un caddelerini, mahallelerini, camilerini gezdiğini belirten Karslı, şöyle konuştu: "Erzurum sanki Suriye’nin bir şehri yeni harpten çıkmış gibi yıkık binalar, doğru dürüş tamir edilmemiş yollar Erzurum şehir olarak böyle bir şeye layık değil. Çünkü kaç yıldan beri iktidarın tarafında olanların yanında olan bir şehir Erzurum. Büyükşehir belediye başkanı olarak AKP iktidarı tarafından yönetildi. Şu an 6 milletvekili var, 5 tanesi AKP milletvekili ve bu iktidar döneminde en az 1 tane bakan vardı, buna rağmen böyle bir görüntü Erzurum’a yakışmıyor. Erzurum’da yaşayanlar belki göremeyebilirler ama dışarıdan bir bunu daha iyi görür."

’İNSAFINIZ VARSA APO’YU BÖĞÜRTEREK BU MEMLEKETTEN ÇIKARIN’

Abdurrahim Karslı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına da değindi. 17 ve 25 Aralık’ın paralel yapının iktidarı alaşağı etmek için yaptığı bir operasyon olduğunun gerçeği yansıtmadığını aktardı.

PKK terör örgütünün Güneydoğu’da susmamasının sebeplerini sıralayan Karslı en önemli nedenin usulsüz kara para sirkülasyonu olduğunu ve bunun içinde hükümetin de olduğunu iddia etti. Keten ve kenevir tarlalarının hükümetten izinsiz ekilemeyeceğini ifade eden Karslı sözlerini şöyle sürdürdü: "PKK, keten kenevir tarlalarını hükümetten izinsiz ekemez. Onlar sadece komisyonunu alır, bütün bunların içinde hükümet de var, bu mutlaka sorulmalı. Yıllardır hükümetle beraber çalıştıkları İdris Naim Şahin neden kötü adam oldu? Bu işlerde hükümetle beraber iş tutmadığı için. Bir şeye daha üzülüyorum; şu an bizim hükümetimizdeki Erzurumlular bu işlerin tetikçiliğini yapıyorlar, delilleri yok etmek için çalışıyorlar. Bunu halkın insafına bırakıyorum. Böğürte böğürte bilmem kimleri buradan çıkaracağız diyenler, insafınız varsa Apo’yu ve teröristleri böğürterek bu memleketten çıkarın, hayatını bir şeylere vakfetmiş insanlara değil."

Kaynak: CIHAN