Cihanbeyli ilçesinde, 13 Ağustos'ta içerisinde kan izleri olan bir çipin bulunması üzerine harekete geçen Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Hanifi Ölmez (36) tarafından kullanıldığı belirlenen araçta bir adet mermi kovanı ve yakınlarında sarı renkte kanlı bir eldiven olduğunu fark etti. Dört gün sonra da Sarayönü ilçesine bağlı Çeşmelisebil beldesinde bir erkek cesedi bulundu. Cesedin, cipin sahibi Hanifi Ölmez'e ait olduğu belirlendi.Ev eşyası satışı yapan Ölmez'in birlikte yaşadığı eski eşi Fatma Ç.(52), iş ortağı Şakir B. (57) ve iş arkadaşı Adnan Ç. (43) ile görüşen ekipler,çelişkili ifade veren söz konusu kişiler üzerinde çalışmasını yoğunlaştırdı. Öte yandan görgü tanıklarının terkedilen cipten 2 kişinin indiği yönünde beyanda bulunduğu, cesedin bulunmasının ardından ise Şakir B. ve Adnan Ç'nin bulundukları adresten ayrıldıkları öğrenildi. Bunun üzerine Şakir B. ile Adnan Ç'nin iş yerlerinin yakınlarındaki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Yapılan araştırma sonucunda Hanifi Ölmez'in, olay günü Şakir B. ve
Adnan Ç. ile terkedilmiş halde bulunan cipe bindiği, güvenlik kamerası kayıtlarından da bu kişilerin, bir süre sonra marketten sarı renkte eldiven aldığı tespit edildi.


Olay yerinde bulunan eldivenin Şakir B. ile Adnan Ç'ye ait olduğu kesinleşince, operasyon için harekete geçildi. Şakir B. ve Adnan Ç. ile bu kişilere yardım ettiği ileri sürülen Fatma C, Polat K. (36), Mevlüt Y. (41) ve Derya Y. (32) gözaltına alındı. Şakir B. ile ortaklıktan ayrılmak isteyen Hanifi Ölmez'in, Adnan Ç. tarafından çıkan tartışma nedeniyle öldürüldüğü ileri sürüldü. Adnan Ç'nin ilk ifadesinde, Ölmez'i silahla şakalaştıkları sırada yanlışlıkla öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sarayonu ilçesi Çeşmelisebil beldesindeki bir çöplükte 17 Ağustos'ta Hanifi Ölmez'in cesedi bulunmuştu.