Trafik kazasında vefat eden 3 Azeri öğrenci için Uşak Üniversitesi’nde tören düzenlendi.

Önceki Akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında vefat eden 3 Azerbaycanlı öğrencilerin Cenazeleri Uşak Devlet Hastanesi morgundan İkindi namazından sonra Amcası Gıyas Sadıkov, ve Dayısı Tağı Agayar tarafından alındı. Üzerlerinde Azerbaycan bayrağı örtülen öğrencilerin Cenazeleri ambulansların eşliğinde cenaze arabaları ile Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi’ne getirildi.

Cenaze araçlarından indirilen Ulvi Sadıgov, Anar Musazade ve Elvin Hüseyinov, Azerbeycan bayrağına örtülen tabutları arkadaşlarının gözyaşı içerisinde tören alanına getirildi. Törende Konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Sait Çelik, “Ulvi, Anar ve Elvin kardeşlerimizi elim bir trafik kazasında kaybetmiş bulunuyoruz. Allah’tan geldik Ona döneceğiz şüphesiz. Her canlı ölümü tadacaktır.” dedi.

Öğrencilerin misafirleri olduğunu belirten Rektörü Çelik, "Öğrencilerimizin gurbette olmaları, hayatlarının ilkbaharında olmaları bizi derin bir acıya sevk etmiştir. Kutsal kitabımızın ilk emri oku, kardeşlerimiz bu emre uyup da Azerbaycan’dan ülkemize gelmişlerdir." diye konuştu.

Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş’ın kıldırığı cenaze namazının ardından öğrencilerin cenazeleri tekrar Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Azeri öğrencilerin cenazelerinin yarın sabah uçak ile İstanbul’a götürüleceği, oradan memleketleri Azerbeycan’a gönderileceği öğrenildi.

Cenaze törenine Uşak Valisi Seyddar Yavuz, Azerbeycan İstanbul Konsolosu Hasan Zeynelov, Eğitim Ateşesi Doç. Dr. Necibe Nesibova, İl Emniyet Müdürü Oğün Toprak, ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve öğretim Üyeleri. Üniversite öğrencileri katıldı.

Kazada yaralı olarak kurtulan Mayıs Hasanov’un Devlet Hastanesi’nde, Muğhdat Talipli’nin ise özel bir hastanede tedavilerinin devam ettiği, araç sürücüsü Ali Kerimli’nin ise taburcu olduğu bildirildi. Kerimlinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Kaynak: CIHAN