Cihanbeyli ve Kulu köy ve beldelerine gittiğinde kendisini Diyarbakır ve Şırnak'taymış gibi hissettiğini belirten Kahraman özellikle Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde iddialı olduklarını kaydetti.

30 Mart yerel yönetim seçimlerine "Öz yönetimle özgür kimliğe" şiarıyla aralıksız hazırlanan BDP Konya'da çalışmalarını sürdürüyor. BDP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yemlihan Kahraman çalışmaları hakkında bilgi verdi. 1971 Diyarbakır Kulp doğumlu Yemlihan, 20 yıldır Konya'da yaşadığını belirtti. Diyarbakır'dan Konya'ya taşındıktan sonra siyasal çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yemlihan, yıllardır yürütülen özgürlük mücadelesinin bugün çok önemli bir eşikte olduğunu ifade ederek Konya'dan bir ses olmaya kararlı olduklarını dile getirdi. Konya'nın Türkiye siyaseti açısında merkezi ve Kürtlerin çok yoğun yaşadığı bir yer olduğunu belirten Yemlihan, Konya merkezinde Kürt ve Türk halkının bütün ayrımcı politikalara rağmen birlikte yaşam kültürünü oluşturduklarını ifade etti. Bir milyon 401 bin 416 seçmenin oy kullanacağı Konya'da BDP'nin 200 bin küsur oyu olduğuna dikkat çeken Kahraman, 1990'lı yıllardan bu yana burada yaşayan Kürtlerin kendi iradelerinden yana oylarını kullandığını kaydetti.

'BDP Türkiye siyasetinde yeni bir çığır açtı'

"Öz yönetimle özgür kimliğe" şiarıyla yerel seçimlere hazırlanan BDP'nin bu seçime her dönemdekinden daha büyük bir kararlılıkla hazırlandığına işaret eden Kahraman, bu seçimin Türk halkı açısından da stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Bugüne kadar yönetime gelen partilerin hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet ile gündeme geldiğine dikkat çeken Kahraman, demokratik ve şeffaf siyasetiyle BDP'nin Türkiye siyasetinde yeni bir çığır açtığını ve bu seçimlerde bunun sonuçlarını göreceğini kaydetti. Halkın bütün partileri denediğini ve hiçbirinde güven bulmadığını belirten Kahraman özellikle Konya merkezde yürüttükleri çalışmalarda bunun yansımalarını çok yoğun yaşadıklarını vurguladı.

'Kendimi Kulu ve Cihanbeyli'de Amed'deymiş gibi hissediyorum'

Konya'da yaşayan Kürtlerin tarihine de değinen Kahraman burada yerel halkın 300 yıl öncesinde buraya göç etmek zorunda kaldığını ama aradan geçen yüzyıllara rağmen dillerini kültürlerini kaybetmediklerini belirterek, halkın bağlılığını en üst düzeyde sürdürdüğünü belirtti. Geçen seçimlerde Gölyazı beldesinin BDP'li olduğuna dikkat çeken Kahraman, özellikle pilot iki ilçeleri olduğunu söyledi. Cihanbeyli ve Kulu'ya kesin gözüyle baktıklarını dile getiren Kahraman, Cihanbeyli ve Kulu ile köy ve ilçelerine gittiğimde kendimi Amed'de Şırnak'ta zannediyorum. Çünkü 300 yıldır orada olmalarına rağmen bugüne kadar tek bir kişinin asimile olmaması, çocukların anadillerinde konuşması, kültürlerini koruması çok değerlidir. Bu nedenle halkımızın partisine sahip çıkacağından da kuşkumuz yok" dedi.


'Değerlerimize güveniyor, ne istediğimizi biliyoruz'

Konya merkezde özellikle Karatay ilçesinde Kürtlerin yoğun yaşadığına dikkat çeken Kahraman, "Burada özellikle son yıllarda savaşla birlikte bölgeden göç eden yurttaşlar ikame ediyor. Özellikle Serhat'ta göçmeni çok sayıda aile burada yaşıyor. Biz Serhat'ta esen rüzgarın bu anlamda Konya'ya da geldiğini belirtmek istiyoruz. Merkezde Karatay ilçesinde ve dolayısıyla Konya merkezde ciddi bir oy miktarına talip olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bütün partiler her yerde olduğu gibi Konya'da BDP'ye karşı bir birleşiyorlar tabii. Yine bize yönelik kara propaganda yapıyorlar. Ama biz kendi değerlerimize güveniyor, ne istediğimizi biliyoruz. O nedenle de iddialıyız" dedi.

DİHA - Dicle Haber Ajansı