Eylemlerde, saldırılardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin sorumlu olduğu belirtilirken, HDP'nin halkla buluşmasının engellenemeyeceği mesajı verildi.


Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Mersin ve Adana'daki il binalarına dönük bombalı saldırılara tepkiler devam ediyor.

KONYA

HDP Konya İl Örgütü, Cihanbeyli ve Kulu ilçe örgütleri, parti binalarında, eş zamanlı yaptıkları basın toplantılarıyla HDP'ye yönelik saldırıları kınadı. HDP Konya İl Örgütü binasında gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan HDP Konya İl Eş Başkanı Nurhal Erkal, saldırıların planlı ve organizeli olduğunu belirterek, bu saldırılarla HDP'nin yükselişi durdurulmak istendiğini belirtti. Yapılan saldırılara karşı asla boyun eğmeyeceklerini ifade eden Erkal, "Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet bugün yeni ürünlerini Adana ve Mersin’de almıştır" şeklinde konuştu.

'AKP SİLAHLARIN GÖLGESİNDE SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYOR'

HDP Cihanbeyli Eş Başkanı Halil Kadiroğlu da, parti binasında yapılan basın toplantısında yaptığı konuşmada, HDP'nin Türkiye halklarıyla buluşmasını hiç kimsenin, hiçbir gücün engelleyemeyeceğini ifade ederek,  "Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırıları nefretle kınıyor, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını bekliyoruz. Bizlere 'Silahları bırakın, siyaset yapın’ çağrısını yapanlar, aynaya bakıp aynı sözü kendileri için tekrar etmelidirler. Silahların, bombaların gölgesinde kimlerin siyaset güttüğü, seçim çalışması yürüttüğü ayan beyan ortadadır. Herkesi HDP çatısı altında ilkelerimiz ile birlikte kucaklaşmaya ve birleşmeye davet ediyoruz" dedi.


HDP Kulu ilçe seçim bürosunda yapılan basın toplantısında konuşan HDP Kulu İlçe Yöneticisi Çetin Ayrancı da, bu saldırılarla kaos ortamı yaratılmak istendiğine dikkat çekerek, "Biz HDP olarak bu olayların faillerinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. AKP, gerçek suçluları yakalamadığı sürece, olayların sorumlusu olarak AKP'yi göreceğiz" diye konuştu.

AYDIN

HDP Aydın İl Örgütü, bombalı saldırıları kınamak amacıyla Osmanyozgatlı'da basın açıklaması yaptı. Açıklamaya siyasi parti üyeleri ile emek örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada sık sık, "Katliamcı zihniyet hesap verecek" sloganları atıldı. Kitle adına açıklama yapan HDP Aydın İl Eşbaşkanı Nihat Bektaş, son dönemlerde HDP'ye yönelik onlarca saldırının düzenlendiğini ve bunun sonucunda çok sayıda arkadaşlarının yaralandığını belirterek, "Bu saldırıların arkasındaki kişilerin bir an önce açığa çıkarılmasını istiyoruz" dedi. Eylem alkış ve zılgıtlarla son buldu.
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de, aynı amaçla Uğur Mumcu Parkı'nda bir araya gelen çok sayıda kişi, saldırıları kınadı. HDP Kuşadası İlçe Eşbaşkanı Metin Taş, bombalı saldırılardan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu hükümetini sorumlu tuttu.

BALIKESİR

HDP Balıkesir İl Binası'ndabir araya gelen ve aralarında HDP Balıkesir Milletvekili Adayı Cafer Çelik'in de bulunduğu grup, faillerin açığa çıkartılmasını istedi. Çelik, saldırıların seçimler yaklaştıkça arttığına dikkat çekerek, bugüne kadar 60 parti binalarına yönelik saldırıların gerçekleştirildiğini hatırlattı. Çelik, "Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir" diye konuştu.

MANİSA

HDP'nin Manisa il binası önünde bir araya gelen çok sayıdaki kişi, buradan Manolya Meydanı'na kadar yürüyüş düzenledi. Sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganını atan kitle, alkış ve zılgıtları ile saldırıları protesto etti. HDP Manisa İl Eşbaşkanı Sait Taycı kitleye hitaben yaptığı açıklamada, "Bu saldırıları örgütleyenler şunu iyi bilsinler ki; hiçbir baskı, hiçbir saldırı halkımızla buluşmamıza engel olamaz" dedi. Taycı, HDP'nin bütün halkların kardeşliği için mücadele ettiğini belirterek, partileri HDP'ye karşı geliştirilen her türlü saldırıya karşı şiddetin değil barışı kardeşliği esas aldıklarını ifade etti. İl Eşbaşkan Hatice Aslan ise "Adana ve Mersin'de il binalarımıza yapılan bombalı saldırıları nefretle kınıyor sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.


Bombalı saldırılar Denizli, Adana ve pek çok kentte daha protesto edildi.

ANF