Rojava’nın Kobani Kantonu’na yönelik Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), saldırıları devam ediyor. Kantonun doğu, batı ve güneyinde IŞİD ile YPG arasında şiddetli çatışmalar 4. gününde devam ediyor.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani Kantonu’nun Doğu, Güney ve Batısında yaşanan çatışmalarda 102 IŞİD üyesinin hayatını kaybettiği ve IŞİD’e ait beş aracında imha edildiği öğrenildi. Ayrıca yaşanan çatışmalarda 8 YPG/YPJ’linin de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan Urfa’nın Suruç ilçesinde sınırı oluşturan tren raylarından Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) askeri mühimmat gittiği iddia edildi. Yerel kaynaklar, sevkiyatın IŞİD’in askeri üs olarak kullandığı Silib Keran köyünün tam karşısına yapıldığını ve tren garı olmadığı halde trenin burada durarak malzeme bıraktığını belirtti.

Kobani’ye yönelik şimdiye kadarki en büyük saldırının yaşandığı belirten YPG Basın sözcüsü Redur Xelil, üç tarafta çatışmaların devam ediyor dedi. Xelil, Kobani’nin kuzeyine denk gelen Türkiye tarafında ise ambargonun sürdüğünü söyledi. IŞİD’in Suriye’de bütün muhalefeti tasfiye ettiğini ve IŞİD’e karşı savaşan tek gücün YPG olduğunu ifade eden Xelil, ekonomik, siyasi ve askeri desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti ve  başta Kürt güçleri olmak üzere IŞİD’e karşı çıkan bütün kesimlerden destek istedi.

Kent merkezine füze saldırısı

Kobani Kantonu’na doğu, batı ve güneyden tank, havan ve diğer ağır silahlar ile saldıran IŞİD’in,  sabah saatlerinde Kobani kent merkezine Gratt füzeleri ile saldırı düzenlediği öğrenildi. Saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmazken kent merkezinde küçük çaplı hasara neden olduğu belirtildi.

Salih Müslim: Halkımızdan başka kimsemiz yok

IŞİD’in saldırılarını dün İMC TV’ye değerlendiren Demokratik birlik Partisi-Partiya Yekîtiya Demokrat (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim IŞİD’in ağır silahlarla Kobani’de saldırılar gerçekleştirdiğini, uluslararası kuruluşlardan herhangi bir destek almadıklarını belirterek ‘halkımızdan başka kimsemiz yok’ dedi.