Konya merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM)’nde yeni dönem eğitimleri, 65 merkez ve kayıtlarını onaylatan 35 bin kursiyerle başladı.


Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezi yoğun geçen kayıt döneminin ardından yeni döneme başladı. Konya merkez ile birlikte 24 ilçede eğitimlerini sürdüren, Konya’nın sanatına, kültürüne ve istihdamına katkı sağlayan KOMEK ve ASEM, bu zamana kadar 500 binden fazla kursiyere eğitim verdi. Her dönem 30 binden fazla kursiyerin eğitim gördüğü KOMEK ile ASEM’ler, her geçen gün güçlenerek büyüyor.

İlçelerde yeni ASEM’ler eğitimlere başladı
Merkez ile birlikte daha önce ASEM olarak eğitimlere başlayan Akşehir, Ereğli ve Ilgın Şehir Konakları’nın ardından bu dönem ilk kez Karapınar, Bozkır, Çumra, Cihanbeyli, Güneysınır, Sarayönü, Seydişehir ve Tuzlukçu’da tamamlanan şehir konakları da eğitimlere başladı. Konya Meslek Edindirme Kursları ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri, Konya genelinde 65 eğitim merkezinde toplamda 310 farklı branş ve kayıtlarını onaylatan 35 bin kursiyerle yeni dönem eğitimlerine başladı. IHA