Şebekenin lideri olduğu iddia edilen 28 yaşındaki İlhan G.’nin sürekli takım elbise giyip, lüks otomobille iş görüşmelerine giderek, kendisini zengin bir işadamı gibi gösterdiği öne sürüldü.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarına karıştığı öne sürülen şebekeye yönelik geçen salı günü operasyon düzenledi. Daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskında 11 kişi Konya’da, 1 kişi de Nevşehir’de olmak üzere 12 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin, dolandırarak sahip oldukları bazı araçları sattıkları, bazıları da parçalara ayırıp sattıkları, kendilerine ait TIR'la nakliyeci gibi davranarak taşımak için aldıkları 200 bin lira değerindeki madeni yağ ile 37 bin lira değerinde kuru fasulyeyi adreslerine teslim etmeden düşük fiyatlara başka kişilere sattıkları; yine benzer şekilde bir çok kez hububat ve bakliyatları düşük fiyatlara başka kişilere sattıkları iddia edildi.

Şebeke lideri olduğu öne sürülen İlhan G.'nin sürekli takım elbise giyip, lüks otomobiller iş görüşmelerine giderek kendisini zengin bir işadamı gibi gösterdiği, işletmek için kiraladığı bir akaryakıt istasyonunda değeri 80 bin lira olan 4 yakıt tankını yerinden sökerek 5 bin liraya sattıkları iddia edildi. 'Hırsızlık, dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma' suçundan gözaltına alınan şebekenin yaklaşık 1.5 milyon lira vurgun yaptığı öne sürüldü.

Şüphelilerden 2'si polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken 10'u, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

(DHA)