Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Yüksel (27) ve avukatı katıldı. Sanık avukatı, olay günü öldürülen Zeynep Yüksel'in (45), boşandığı eşiyle tekrar birleşmek isteyen Yüksel'in kararına karşı çıktığı ve ağır ifadeler kullandığını söyledi.

 

Annesinden duydukları karşısında sinirlerine hakim olamayan Yüksel'in olayı gerçekleştirdiğini belirten sanık avukatı, cinayetin tahrik altında işlendiğini, buna göre ceza verilmesi gerektiğini talep etti.

 

Mahkeme heyeti karar vereceklerini belirterek Yüksel'den son sözünü sordu. Yüksel, "Pişmanım, keşke olmasaydı. O sözleri duyacağıma, bu hayatı yaşayacağıma, ben ölseydim" diye konuştu.

 

ANNESİNİ SORUMLU TUTMUŞTU

 

Heyet, Yüksel'e "öz annesini kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Olay günü anne Zeynep Yüksel'in söylediği ileri sürülen sözler "tahrik" sayıldı. Bundan dolayı sanığa verilen ceza, "tahrik indirimi" ve "mahkemedeki iyi hali" göz önünde bulundurularak 16 yıl 8 aya indirildi.

 

Merkez Karatay ilçesi Fetih Mahallesi'ndeki bir apartmanın ikinci katında bulunan evlerinde 16 Ocak 2012'de, Zeynep Yüksel'in boğazının kesilerek öldürülmesinin ardından gözaltına alınan Mustafa Yüksel annesini öldürdüğünü itiraf etmişti.

 

2009 yılında evlenen ve 2010 yılında boşanan Yüksel'in ifadesinde, "eşiyle arasını açan" ve tekrar barışmasına karşı çıkan annesiyle tartıştığını, mutfaktan aldığı bıçakla olayı gerçekleştirdiğini söylemişti.