Önceki akşam İstanbul'da etkili olan kar yağışı ve tipi, hava yolu ulaşımını olumsuz etkiledi. İstanbul-Konya, Konya-İstanbul uçak seferlerinin büyük çoğunluğu olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi. İptal edilmeyen seferlerde ise gecikmeler yaşandı. İstanbul'da dün akşam başlayan kar yağışı, gece boyunca etkisini kaybetmeden devam etti. Hayat durma noktasına geldi.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan çok sayıda sürücü TEM Otoyolu’nda mahsur kaldı. İstanbul Deniz Otobüsü (İDO)'nun bazı seferleri de iptal edildi. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Konya'ya gerçekleştirilecek seferlerin büyük çoğunluğu iptal edildi. Türk Hava Yolları TK 2032 sefer sayılı sabah 08.30 uçuşu, Anadolu Jet THY  7282 sefer sayılı  09.25 uçuşu, Pegasus PC 4184 sefer sayılı 10.20 uçuşu, Türk Hava Yolları TK 2030 sefer sayılı 14.55 uçuşu, Anadolu Jet THY 7286 sefer sayılı 20.25 uçuşu ve Atlasglobal KK86 sefer sayılı 00.15 uçuşu iptal edildi.

Yine Konya'dan İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidecek uçuşların büyük çoğunluğunun iptal edildiği öğrenildi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle yarın ki uçuşların bir kısmı da iptal edildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com