Devlet büyüklerine hakaret" iddiasıyla Eğitim-İş Konya Şubesi üyelerine açılan davanın ikinci duruşmasında, sanıkların ifadeleri alındı.

Mayıs 2014'te Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili yapılan açıklamada "Devlet büyüklerine hakaret" suçu işlendiği gerekçesiyle Eğitim-İş üyelerine açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Aralarında Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir'in de bulunduğu 40 kişinin yargılandığı duruşma, sanık ifadelerinin alınmasının ardından ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşma öncesi, Eğitim-İş ve DİSK üyeleri Konya Adliyesi bahçesinde toplandı. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, burada yaptığı açıklamada, Eğitim-İş camiası ve DİSK camiasının, sivil toplumun demokratik tepkisini ortaya koyduğunu belirtti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ise Berkin Elvan hayatını kaybettiği zaman, Konya'daki demokratik kitle örgütlerinin Eğitim-İş öncülüğünde bir basın açıklaması yaptığını hatırlattı.

Açıklamada siyasal iktidar ve yöneticilerin eleştirildiğini vurgulayan Demir, "Bu ülke 12 Martları yaşadı, 12 Eylülleri yaşadı, şimdi ona benzer bir süreci yaşamaktadır. Bu sürece teslim olmayacağız, mücadelemiz devam edecektir. Suçlanması gereken suçlu aranıyorsa, 77 milyonu birbirine düşüren, kutuplaştıran, çatışma ortamı yaratanlardır. Yani siyasal iktidarın başındakilerdir" diye konuştu.

Basın açıklamasında, Birleşik Kamu İş Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ve DİSK Bölge Temsilcisi Ali Özçelik de hazır bulundu.

Kaynak : AA