Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde dahil olmak üzere bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Meteoroloji’nin yaptığı son değerlendirmelere göre İç Anadolu Bölgesi’nde hava parçalı yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonu Konya’da hava nasıl olacak?

Konya’da hafta sonu hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Konya ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Konya’ya kar ne zaman yağacak sorusunun cevabı ise cumartesi günü akşamına kadar aralıklarla karla karışık yağmur ve kar beklenildiği belirtildi.

İşte Konya’nın beş günlük hava tahmini

18 Aralık Cuma Konya Hava Durumu : 3/-3
19 Aralık Cumartesi Konya Hava Durumu: 5/-3
20 Aralık Pazar Konya Hava Durumu: 6/-3
21 Aralık Pazartesi Konya Hava Durumu : 7/-4
22 Aralık Salı Konya Hava Durumu: 7/-4

Sis Uyarısı: Marmara’nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Diğer bölgelerde hava durumu:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Çanakkale ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi, güneydoğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları, Hatay ile Antalya’nın batı ilçelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın doğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Ordu ve Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, güneydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yenimeram