Konya’nın Karatay ilçesinde IŞİD’liler Kürtlerin iş yerlerini bastı ve “Kafanızı koparırız”, “Evlerinizi bombalayacağız” diye tehditte bulundu. Polisin seyirci kaldığı olaylarda eski HADEP İlçe Başkanı Akın’ın eşi ve oğlu silahla yaralandı

Konya’nın Karatay ilçesinde IŞİD’liler Kürtlerin iş yerlerini bastı ve “Kafanızı koparırız”, “Evlerinizi bombalayacağız” diye tehditte bulundu. Polisin seyirci kaldığı olaylarda eski HADEP İlçe Başkanı Akın’ın eşi ve oğlu silahla yaralandı. İlçede yaşayan Kürtler kendi güvenliklerini alacaklarını açıkladı.

Suruç Katliamı’nı kınamak amacıyla üniversite gençliğinin oluşturduğu Ronahi-Der, dün (22 Temmuz) saat 21.00 sıralarında Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesi’nde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, IŞİD üyesi silahlı bir grup saldırıda bulundu.

HDP’nin 22 bin oy aldığı ve Kürt nüfusun yoğun olduğu, aynı zamanda IŞİD’in de yuvalanmaya çalıştığı mahallede, yurtsever aileleri tehdit eden IŞİD üyeleri pompalı silahlarla eski HADEP Meram İlçe Başkanlığı’nı yapan Mehmet Reşit Akın’ın evine saldırdı. Saldırıda Akın’ın eşi Fidan Akın ile 13 yaşındaki Beraat Akın yaralandı. Fidan Akın sırtından yaralanırken, Beraat Akın çenesinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Saldırganlar ayrıca HDP Karatay İlçe Eş Başkanı Nazmiye Bozkurt’un evini de basarak, “Hepinizi öldüreceğiz, sizi burada barındırmayacağız” diye tehditlerde bulundu. Saldırganlar mahallede bulunan HDP Karatay İlçe Yöneticisi Salih Damar’ın aracını da saldırarak araca büyük hasar verdi.

Polisin yanında ‘evlerinizi bombalayacağız’ dediler

ANF’de yayımlanan habere göre saldırgan grubun saldırıdan önce Seyithan, Mehmet, Semih Boran ile Zafer ve Muzzafer Baran kardeşlerin evinde bir araya geldikleri, bu gruba mahalleden olmayan, dışarıdan gelen sakallı silahlı kişilerin de dahil olduğu belirtildi. Baran Kardeşlerin daha DBP il eski yöneticisi Aryen İşlek’in işyerini basarak, “Kelenizi koparırız” diye tehditlerde bulunan ve kardeşleri DAİŞ’e katılan Farız Özalan’ın akrabaları olduğu ve hep birlikte hareket ettikleri ifade edildi. Daha önce İşlek’e “Kelenizi koparırız” diye tehditlerde bulunan ve savcılığa şikâyet edilen şahıslar için herhangi bir tedbir alınmadığı, dünkü saldırıyı da aynı ekibin gerçekleştirdiği öğrenildi. Polisin olay yerinde olduğu bir zamanda saldırgan grubun, “Evlerini bombalayacağız” diyerek, yüksek sesle yurtseverleri tehdit ettiği ve polisin de buna seyirci kaldığı belirtildi.

Polis itiraf etti

Ayrıca dün olay yerine gelen ve Suruç katliamını kınadıkları için IŞİD’lilerin saldırısına maruz kalan gençleri darp ederek gözaltına alan polisin, IŞİD üyeleri için herhangi bir şey yapamayacaklarını bildirdikleri ve “Bunları alsak da yarın bırakmak zorundayız” dedikleri açıklandı. Dünkü olaydan sonra IŞİD üyelerinin, saldırı gerçekleştirdikleri Mehmet Reşit Akın’ın evine yakın bir yerde bulunan Serkan Gıda Market’te sabah saatlerinden itibaren yeniden toplanmaya başladıkları bildirildi.

‘Kendi güvenliğimizi alacağız’

HDP Karatay İlçe Eş Başkanı Musa Göz, “Bu saldırı ne ilktir, ne de son olur. Son olmaz çünkü bu adamlar bütün saldırılardan sonra ertesi gün ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Şikâyetlerimize rağmen tedbir alınmıyor. Herhangi bir arkadaşımızın üyemizin burada yaşam güvencesi yok” dedi. Göz, saldırganların polislerin yanında bağıra bağıra “evlerinizi bombalayacağız” dediklerini ve polisin seyirci kaldığını aktararak, “Biz de toplanıp kendi güvenliğimizi alacağız. Bunun dışında başka bir şansımız kalmadı. Güvenebileceğimiz bir emniyet yok” dedi.

Kaynak: ANF