Konya bugün, güne kar yağışıyla uyandı. Yağış nedeniyle hayat olumsuz etkilenirken, özellikle hazırlıksız yakalanan sürücüler güçlük çekti. Şehirlerarası yollarda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. 3 ilçe ile 1 mahallede bugün olmak üzere 1 günlüğüne eğitime ara verildi.
 
Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 3 merkez ilçe ile birlikte 18 ilçede okullar yarın 1 günlük tatil edildi.

Yurt genelinde olduğu Konya'da da kar yağışı başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan yağış nedeniyle Konyalılar, güne karla merhaba dedi. Kar hayatı da olumsuz etkiledi. Özellikle hazırlıksız yakalanan sürücüler güçlük çekti. Şehirlerarası yollarda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Kar seviyesinin yüksek kesimlerde yaklaşık 15 santimetreyi bulduğu öğrenildi. Kar nedeniyle Ahırlı, Beyşehir ve Seydişehir ilçeleri ile Selçuklu İlçesi'nin eskiden belde statüsünde olan Tepekent Mahallesi'nde eğitime bugün olmak üzere bir gün ara verildi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ


Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle Selçuk Üniversitesi’nde eğitime bir gün ara verildi. Yapılan açıklamada yarın yapılması belirtilen vize sınavlarının ise ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Konya merkez ve çevre ilçelerde Üniversitemize bağlı tüm birimlerde eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. 26 Kasım 2014 tarihindeki vize sınavları ise ileri bir tarihe ertelenmiştir. Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulumuz’da eğitim-öğretim devam edecektir" denildi.

ANTALYA-KONYA YOLU KAPALI

Antalya'nın Akseki İlçesi'nde gece yarısı başlayan yağışla kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Akseki- Seydişehir Karayolu'nda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Gece yarısı başlayıp sabah saatlerine kadar süren kar yağışı ilçe merkezinde de etkili oldu.
 
Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir Karayolu'nun 1825 metre rakımlı Alacabel Mevkisi'nde kar yağışı nedeniyle yolda kalan TIR'lar trafiğin aksamasına neden oldu. Trafik ekipleri, sabahın ilk saatlerinde zincirsiz araçlarla, uzun araçların geçişine izin vermezken, yolun trafiğe tamamen kapandığı bildirildi.

Antalya'dan Kapadokya gezisi için yola çıkan turistlerin bulunduğu otobüsler geri çevrildi. Bölgedeki dinlenme tesislerine sığınanlar yolun açılmasını beklerken, kimileri de araçlarına zincir takarak ilerlemenin telaşına düştü.

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki- Seydişehir yolu ise trafiğe kapandı. Sabah saatlerinde sadece zincirli ve küçük araçların geçişine izin verilirken, yoğun kar yağışı nedeniyle trafik akışı durduruldu.
 
KORKUTELİ KARLA UYANDI


Antalya'nın Korkuteli ve Akseki ilçelerinde sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Yağış sonrası ağaçlar ve evlerin çatıları beyaza bürünürken, sabah okula gitmek için evden çıkan öğrenciler kartopu oynayarak eğlendi. İşe gidenler kar altında yürümenin keyfini çıkarırken, araçlarıyla trafikte ilerlemek isteyenler yoğun çaba sarf etti. Korkuteli ilçe merkezinde kar kalınlığı 4-5 santimetreyi bulurken, bazı mahallelerde ve yüksek kesimlerde ise 10 santime ulaştı.

DAVRAZ'DA KAR KALINLIĞI 25 CM


Davraz Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığının 25 santimetreye ulaştığı kaydedildi. Özel İdare Genel Sekreteri Zadeoğlu, "Kar kalınlığı 25 cm civarında seyrediyor. Davraz'ın yeni sezona hazırlanması noktasında yağış böyle devam ederse gerekli çalışmaları başlatacağız" diye konuştu.
 
BOLU DAĞI'NA İLK KAR DÜŞTÜ


BOLU Dağı'nın TEM ve D-100 Karayolu geçişlerine mevsimin ilk karı düştü. Kar yağışı asfalt zeminde etkili olmadı.
Bolu Dağı'nda aralıklarla etkili olan yağmur yerini bugün öğle saatlerinde kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düşmesi ile birlikte TEM ile D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı başladı. Aralıklarla etkili olan kar asfalt zeminde tutmadı. Sürücüler, TEM Otoyolu geçişinde kar yağışına karşı elektronik tabelalarla uyarılıyor.


Bolu Dağı Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri kar yağışı nedeniyle olası kazalara karşı sürücülerin yakın takip ve aşırı hızdan kaçınmalarını istedi.

DENİZLİ'DE MEVSİMİN İLK KAR YAĞIŞI


DENİZLİ'de hava sıcaklığı kent merkezinde 6 dereceye düşerken, yüksek kesimlerde yılın ilk kar yağışı görüldü.
Denizli-Antalya karayolu üzeri Cankurtaran ile Şahin Tepesi Mevkii ile Honaz, Tavas, Çameli, Çivril, Çal ile Serinhisar İlçesi'nin yüksek kesimlerine bu sabah saatlerinde kar yağdı. Denizlililer mevsimin ilk kar yağışını görmekten mutlu göründü. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda herhangi bir aksaklığa yol açmadı. Hava sıcaklığının az da olsa yarından itibaren artacağı, hafta sonunda 12 dereceyi bulacağı belirtildi. Tavas'taki Bozdağ Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.