Olay, 2014 yılı Haziran ayı içerisinde İçeri Çumra Mahallesi Astım Yaylası’nda müstakil bir evde meydana gelmişti. İddiaya göre, çiftçilikle uğraşan Ömer G. (33) 11 yıllık karısı T.G. (27)’nin yanında çalışan A.E ile kendisini aldattığını telefon mesajıyla öğrenmesinin ardından karısını yayla evine götürerek işkence uyguladığı öne sürülmüştü. Ömer G. iki çocuğunun annesini 4 gün boyunca eve kilitleyerek aç ve susuz bırakmış, eziyetlere daha fazla dayanamayan T.G. ise kocasını tabancayla vurarak öldürmüştü.

TRAKTÖRÜN ARKASINA BAĞLAYIP SÜRÜKLEMİŞ
Ömer G.’nin karısına 4 gün boyunca işkence yaptığı yayla evinde karısını traktörün arkasına iple bağladıktan sonra 200 metre sürüklediği ve ardından karşısına geçip sigarası içtiği de öne sürülmüştü. Ömer G.’nin eve kilitleyerek dışarı çıkmasına izin vermediği eşini 4 gün boyunca aç ve susuz bıraktığı, eşine tekel bayiden de içki almaya zorladığı, eşinin buna karşı çıkması üzerine de eve döndükten sonra kemerle dövdüğü iddia edilmişti.

“AL ŞU TABANCAYI KENDİNİ ÖLDÜR”
İçki almadığı için tüm gece şiddete maruz kalan T.G.’nin olayın yaşandığı gece eşi tarafından cinsel saldırıya da maruz kaldığı, kocasının aldığı alkolün etkisiyle tabancayla tehdit ettiği eşine zorla sahip olmak istediği ve eşinin eline silahı tutuşturarak, “Al şu tabancayı kendi öldür. Bu işi temizle” dediği, bütün gece aldığı alkolün etkisiyle sabaha karşı eşinin sızdığını gören T.G.’nin de eşine ait ruhsatsız silahı alarak 7 el ateş ederek kocasını öldürmüştü. Kocasını vurduktan sonra evden çıkarak kayınpederinin evine giden T.G. olanları anlattıktan sonra Ömer G.’nin ailesi tarafından ambulansa haber verilmiş, sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Ömer G.’nin hayatını kaybettiği anlaşılmıştı. Olayın ardından T.G. jandarma tarafından gözaltına alınarak çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

SAVCI, 24 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP ETTİ
Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık T.G. ve maktul yakınları ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyetinin tanık ifadelerini dinlemesinin ardından savcı esasa ilişkin mütalaasını verdi. Sanık A.E’nin maktul Ömer G.’nin yanında küçük yaştan beri çalışan işçisi olduğu belirtilen mütalada, “A.E. ile T.G. arasında tarlalarda çalışırken ikilinin birbirlerine yakınlık duydukları ve ilerleyen zamanlara bu yakınlığın duygusal ilişkiye dönüştüğü ifade edildi. A.E. ile T.G.’nin Ömer G.’nin evde bulunmadığı gecelerde olay tarihine kadar yaklaşık bir yıl süre ile maktulün evinde sanıkların birden fazla cinsel ilişkiye girdikleri anlatılan mütalaada şunlar yer aldı: “Olay tarihinden 4 gün önce A.E.’nin T.G zannederek kocası Ömer G.’ye neredesin aşkım şeklinde mesaj göndermesi üzerine maktul Ömer’in durumdan şüphelendiği, maktulün her iki sanığı bu nedenle darp ettiği, maktulün eşi T.G.’yi yayla evine götürdüğü ve burada da tekme, yumruk ve hortumla darp ettiği, T.G.’yi eve kilitlediği ve tabancasını vererek kendisini vurup öldürmesini ve bu işi temizlemesini istediği, ayrıca eşi T.G.’ile rızası dışında normal ve ters yönden cinsel ilişkiye zorladığı, daha sonra T.G’nin kocası uyuduktan sonra eşine ait tabancayı alarak uyuyan eşine 7 el ateş ederek onu öldürdüğü, sanık T.G’nin açıklanan eylemi ile eşe karşı kasten öldürme suçunu işlemiş olduğu, olay anına kadar maktulden kaynaklanan darp ve eve hapsetme olaylarının sanık yararına haksız tahrik oluşturacağı anlaşılmakta” denilerek sanığın maktul eşine karşı öldürme eylemi nedeniyle 18 yıldan 24 yılla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti”.