Özgür medyaya yönelik polis baskınına tepkiler sürüyor. Konya Adliyesi önünde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, ‘medya ve demokrasiye darbe’ olarak nitelendirilen operasyonu soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen protesto etti.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın 14 Aralık’ta gözaltına alınmasıyla birlikte adliye önünde başlayan protestolar 8. gününde de devam etti. Saat 13.00 sularında Konya Adliyesi önüne gelen yaklaşık 700 vatandaş, soğuk havaya rağmen 14 Aralık ‘medya ve demokrasiye darbe’ operasyonunu, adliye önünde nöbet tutarak protesto etti. Yaklaşık iki saat süren eyleme çeşitli futbol takımları taraftarlarının da destek verdiği görüldü.

Adliye önüne ellerinde Zaman gazetesi, Türk bayrakları ve dövizlerle gelen vatandaşlar, “Bahane paralel, şahane yolsuzluk, 17-25, hukuka uzanan eller kırılsın, Yiğitler burada hırsızlar nerede, Özgür basın susturulamaz” şeklinde sloganlar attı. Saat 13.00′da toplanan kalabalık “Allah var gam yok, Ekrem abi Allah’a emanet, Bunu da yaz tarih, Korkma titre, Kendimi ihbar ediyorum” şeklinde dövizler açarak protestolarını sürdürdü. Vatandaşlar, hukuksuz uygulamaların son bulması için dualar edip Kur’an-ı Kerim ve cevşen okudu.

Türk bayraklarının açıldığı eylemde vatandaşlar medya mensuplarına yapılan baskılara karşı sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla eylemlerine son veren vatandaşlar, adliye meydanını temizledikten sonra dağıldı.

Cihan