Konya’nın Karatay ilçesinde bir ortaokulun 7 yıldır kantin işletmeciliğini yapan evli ve dört çocuk babası 58 yaşındaki A.U., altıncı sınıf öğrencisi olan iki kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. İddialara göre, bir ortaokulun kantin işletmeciliğini yapan A.U., yaşları 12 ve 13 olan iki kız öğrenciye cinsel istismarda bulundu. Kantine alışveriş için gelen öğrencilerin, tezgah bölümüne geçerek kendi tostlarını yapmalarına izin veren kantin işletmecisi A.U., kantinde kimsenin olmadığı zamanlarda öğrencilerin vücudunun çeşitli yerlerine dokundu. Bu eylemini haftanın hemen hemen her günü tekrarlayan A.U.’nun, öğrencilere cinsel içerikli sözler söylediği de ortaya çıktı. Yaklaşık bir iki ay boyunca eylemlerini devam ettiren kantin işletmecisinin yaptıklarına artık dayanamayan altıncı sınıf öğrencisi iki kız,  okul idaresine giderek kantini işleten A.U.’nun, kendilerine yaptıklarını anlattı. Yönetimin bilgi verdiği ilçe milli eğitim müdürlüğünün ihbarı üzerine kantin işletmecisi gözaltına alındı. A.U., sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

“YAPMA AĞABEY, YETER ARTIK YAPMA”

Evli ve dört çocuk babası olan A.U.’nun kendilerini taciz ettiğini ancak korktukları için sustuklarını belirten iki kız öğrenci ifadelerinde yaşadıklarını anlattı. Psikologlar eşliğinde ifadeleri alınan yaşları 12 ve 13 olan iki kız öğrenci, yaşadıkları korkunç günleri şöyle anlattı: “A.U. ağabey benim ve arkadaşımın sırtına elini atıyordu, dokunuyordu. Sonraları kalçamı ellemeye, dokunmaya başladı. Haftanın hemen hemen her günü buna benzer davranışları oluyordu. Ancak başkaları olduğunda bize dokunmuyordu. Ben, bazen elini ittiriyordum, ‘yapma ağabey, yeter artık yapma’ diyordum. Kantinci ağabeyin, kalçama dokunmaması için duvara yakın durmaya çalışıyordum. A.U. ağabey ara sıra eliyle bizlere dokunmaya başladı. Önceleri sırtıma dokunuyordu. Sonra gıdıklar gibi yaparak vücudumun çeşitli yerlerine dokunuyordu. Aynısını arkadaşıma da yapıyordu. Ben elini ittiriyordum, dokunmayı bırakıyordu ancak başka gün geldiğimizde yine aynısını yapıyordu. Tostumuzu alıp masaya geçtiğimizde kimse yoksa yanımıza geliyordu ve aynı şekilde bize yine dokunuyordu. Biz kantinci ağabeyden korkmaya başladık. Artık kantine gidemiyorduk. Arkadaşlarımızı tost alamaya gönderiyorduk. A.U. ağabeyin bize dokunmaları bir iki ay boyunca sürmüştü. Kantinci ağabeyin yaptıklarını kimseyle paylaşamamıştık çünkü korkuyorduk. Bize kötü bir şey yapar diye korkuyorduk.”

Cinsel istismar iddiası ile tutuklanan A.U. ise suçlamaları kabul etmedi. Şüphelinin tutuklandığı ve yargılamasının devam ettiği öğrenildi.

Kader EŞİYOK/yenimeram.com.tr