Konya'da kendilerine ait olmayan bir apartmanın bahçesinde 2.5 metre derinliğinde 3 metre uzunluğunda kazı yapıp define arayan 3 kişi polis tarafından suç üstü yakalandı.

Polisi karşılarında ilk gördüklerinde "Gömdümüz patatesleri çıkarmaya geldik."diyen şüpheliren sonradan suçunu itiraf edip, "Şeytana uyduk." dedikleri öğrenildi.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Muradiye Mahallesi Emir Sadrettin Sokak'ta bulunan bir apartmanın arka bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre apartman sakinleri bahçede tanımadıkları kişilerin kazı yaptıklarını görünce durumu polise bildirdi.

DEFİNE ARAMAK İÇİN TÜNEL KAZMIŞLAR

Kısa sürede olay yerine gelen polis, Abdullah Mucuk (51), Vedat Bütün (37) ve Muhammet Halil Karaman'ı (32) define aramak için kazdıkları tünelde suç üstü yakaladı.

"GÖMDÜĞÜMÜZ PATATESLERİ ÇIKARTIYORDUK"

Şüphelilerin polisi karşılarında görünce, "Gömdüğümüz patatesleri çıkartıyorduk" diye suçlarını gizlemeye çalıştıklarını ama sonradan suçlarını itiraf edip, "Şeytana uyduk, define arıyorduk"dedikleri öğrenildi.

5 AYDIR KAZI YAPIYORLARMIŞ

Kaporta ustası Abdullah Mucuk ve Vedat Bütün ile fırıncı Muhammet Halil Karaman'ın, kendilerine ait olmayan bir apartmanı bahçesinde 5 aydır define aradıkları ve bugüne kadar 2.5 metre derinliğinde 3 metre uzunluğunda tünel kazdıkları tünelin sağ ve sollarında yaklaşık 2'şer metre genişliğinde de yine kazı yapıp define aradıkları saptandı. Yapılan incelemede 3 kişinin bugüne kader yaptığı kazı çalışmasında ise altın ve tarihi eser bulamadıkları belirlendi.

MUM IŞIĞINDA KAZI YAPMIŞLAR

Şüphelilerin tünelin ağzını tahta parçalarıyla kapatıp buradar girip çıktıkları ve kazı çalışmalarını da mum ışığı altında yaptıkları ileri sürüldü.

Olay yerinde inceleme yapan polis, şüphelilere ait dedektör, kazma, kürek gibi malzemeler buldu. Daha önce her hangi bir suç kaydı bulunmayan 3 kişi, sorgulanmak için polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

DHA