Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Konya dışından gelen örgün öğretim üniversite öğrencilerinin bir hafta süresince elkart ile toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları kararı uygulanmaya başladı. Yeni eğitim-öğrenim yılında Konya’da bulunan üniversitelere Konya dışından 15 bin 800 öğrenci kayıt yaptırdı. Konya Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerle yapılan işbirliği çerçevesinde tüm öğrencilerin öğrenci kimlik kartlarını indirimli Elkart olarak hazırlayıp teslim etti. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin elkart kullanımına teşvik etmek, toplu taşıma araçlarını özendirmek amacıyla aldığı karar gereği, Konya dışından ilimize gelen örgün öğretim öğrencileri 7 gün boyunca elkart ile toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaya başladı. Bu kapsamda, yerleşim yeri birinci ikamet kaydı Konya ili dışında olan ve ilimize üniversite okumaya gelen Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Karatay Üniversitesi ile Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, öğrencileri bu imkandan yararlanıyor. Ücretsiz kullanım süresi kartın ilk kullanmaya başlanıldığı gün ve saatte başlarken 7 gün sonunda öğrenci tarifesi üzerinden indirimli elkart olarak ücretli hale gelecek. Elkarta abonman süresi içinde ya da sonrasında, bayilerden TL veya 30 günlük abonman yükletilebilecek. İndirimli elkarta 75, tam elkarta 115 lira karşılığında abonman özelliği yükleterek Konya merkezde bulunan otobüs ve tramvaylarda 30 gün boyunca sınırsız seyahat edilebiliyor. Elkart ile aktarma hatlarında 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci ve ilave seyahat ücretsiz, diğer hatlarda 60 dakika içerisinde yapılacak ikinci seyahat yüzde 40 indirimli.

Atus hizmeti
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir toplu ulaşım hizmeti olan atus.konya.bel.tr den, şehir içi toplu ulaşım araçlarının hareket saatlerine ulaşabilirken, cep telefonundan 5669’a kısa mesaj gönderilerek de uygulamadan ücretsiz yararlanılabiliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarında seyahat temassız özelliği olan kredi kartları, hesap kartları ve ön ödemeli banka kartları ile de yapılabiliyor.
Eğitim- Öğretim dönemi başlangıcı nedeniyle, indirimli Elkart talebinde yoğunluk yaşanması nedeniyle Alaaddin Otobüs Durağı yanında bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait bina da, Elkart Bürosu hizmet veriyor.

YbHaber.Com