Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın değişik semtlerinde geçtiğimiz haftasonu bir çok araç kundaklandı. Polis, şüpheli olarak bir kişiyi arıyor.

Kopenhag polisi, ilk kundaklama olayının Kopenhag’ın Christiania yakınlarında geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştiğini, Pazar gecesi de Valby ve Christianshavn, Frederiksberg semtleri ile birlikte 6 ayrı yerde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Polis, kundaklama olayları ile ilgili  mobesa görüntüleri ve bazı görgü tanıklarının ifadeleri üzerine şüpheli bir kişiyi arıyor.  20-25 yaşları arasında 175-180 boylarında, esmer, siyah saçlı, zayıf görünümlü bir kişiden şüpheleniyor ve kundakçının birden fazla olabileceği şüpheleri üzerinde de duruyor.

Kopenhag’dan önce İsveç’in başkenti Stockholm ve Malmö kentleri olmak üzere İsveç’in bir çok kentinde de Temmuz ayından bu yana araçlar yakılmış, sadece Malmö kentinde 100’ün üzerinde araç kundaklanmıştı.

Kopenhag’daki kundaklamaları doğrudan İsveç’teki kundaklamalarla ilişkilendirmek için ellerinde henüz bir kanıt olmadığını ifade eden Danimarkalı polisi, İsveçli meslektaşlarıyla görüşmekte olduğunu ve mümkün olduğunca kısa zamanda bunu durdurmak istediklerini söyledi.

(Haber.dk)