CHP koltuklar uğruna kurmaya çalıştığı ittifaklarının her gün bir yenisini daha oluşturmaya çalışırken kendisini halkın önünde temsil edecek adaylarını kendi “değerlerini(!)” benimsetme çabası içinde gitmektedir.



Halkın iktidarının temsilcileri BDP-HDP adayları halkın içinden çıkarak yaklaşan seçim dönemi için bu boğucu siyasal atmosferde halkın umudu olarak karşımızda durmaktadır. Mücadele ile kazanılan ve kapitalizmin değer ölçütleri ile ölçülemeyecek kadar değerli olan BDP-HDP başarısı her geçen gün daha da yükselmektedir. Kişisel olarak bu başarının benim için taçlanma noktası İç Anadolu’nun ortasında Kürt illerinden sürgün edilen Konya’nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde yaşayan Kürt halkının ve devrimci demokrat değerlere sahip olan bireylerin öz yönetim şiarı ile yola çıkan halkın adaylarına sahip çıkıp halk belediyeciliğini gerçekleştirecekleri sonuç olacaktır.



Konya’ya bağlı Kulu ve Cihanbeyli Belediyesi eş başkan adayları bu seçim döneminde yerel belediyeye talip en güçlü adaylardır. Büyüdüğüm coğrafya olmasından kaynaklı aslında büyük bir hüzün ile yıllardır içimde taşıdığım olumsuz duygularımı memleketimin insanları eş başkan adaylarına sahip çıkarak tersine çevirmiş durumdadır. İç Anadolu’nun ortasında Ankara’ya 100 km Konya’ya 150 km uzaklıkta olan Kulu ve Cihanbeyli ilçeleri tarihin belli zaman dilimlerinde görülen baskılar ve dayatmalardan dolayı sürgün edilmiş toplamda 125 köyde yaşayan yoğun bir Kürt nüfusuna sahiptir. Bu Kürt nüfusu zaman içerisinde Avrupa’nın çeşitli ülkelerine göçmen işçi göndermiş ve halen yoğun bir şekilde Avrupa’da yaşayan büyük bir kesim mevcuttur. Avrupa’da yaşayan ailelerin memleketleri ile ilişkisini kesmemesi Kürt kültürü adına edinilen bilgilerin paylaşılması ve çoğaltılması adına fayda sağlamaktadır. Kulu ve Cihanbeyli halkı Kürt illerinden uzak olmasına rağmen devletin yıllarca sürdürdüğü asimilasyon politikalarına sonuna kadar direnmiş kültürünü, dilini muhafaza etmeyi başarmıştır. Bu coğrafyanın halkı çok yakın bir gelecekte azımsanmayacak bir başarı daha elde etmeye çok yakın görünüyor. İç Anadolu’nun ortasında Kulu ve Cihanbeyli’nin öz yönetimci bir belediyeciliğe kavuşması an meselesidir.


Halk, Kulu ve Cihanbeyli eş başkan adaylarını bağrına basmış ve onlarla birlikte belediyeyi beraber yönetecekleri gün için geri sayıma başlamıştır. Kulu Belediyesi Eş Başkan Adayları Esin Akgül Güneş ve Mustafa Çakır ile Cihanbeyli Belediyesi Eş Başkan Adayları Zeliha Uyar Poyraz ve Enver Küçükyıldız her gün büyük bir özveri ile bütün köyleri bütün kapıları tek tek dolaşarak halkın iktidarını yerelde gerçekleştirmek ve yıllardır rantiyeci ve elitist bilinçlerin tekeline geçmiş koltukları halk adına devralmak için destek beklediklerini anlatmaktadırlar. Anadolu topraklarında öz yönetim şiarını taşıyan bu belediyenin gerçekleşme vakti artık gelmiştir. Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında yıllardır verilen mücadelenin bir kazanımı olarak halkın elinden alınan haklarını tekrar halka verecek olan adaylarımıza canı gönülden bir Kululu olarak başarılar dilerken serhildan ruhunu çoğaltacağımız omuz omuza yürüyeceğimiz daha güneşli günlere umut verdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

 


Bu daha başlangıç mücadeleye devam!

 

evrensel.net / Hacı Çevik