Başta cami duvar ve minarelerine olmak üzere birçok yere, BDP’yi hedef gösteren ve gerginlik aratmak isteye bazı çevreler, “Bijî BDP, Bijî PKK” gibi yazılar yazarak, halklar arasında gerginlik yaratmak istiyor. BDP PM Üyesi Şirin Altay, yazılan yazılarla partilerinin hiçbir ilgisinin olmadığını ifade ederek, bunu provokasyon yaratmak isteyenlerin işi olduğunu vurguladı.

Konya’nın Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde BDP’nin seçimleri kazanacağını gören bazı güçler, kara propaganda ve kirli oyunlara başladı. Seçimlere sayılı günler kala BDP’nin Kulu ve Cihanbeyli’yi alması kesin gözüyle bakılırken, bunu gören bazı güçler ise kirli oyunlara başladı. Başta cami duvar ve minarelerine olmak üzere birçok yere, halklar arasında gerginlik yaratmak ve BDP’yi hedef gösteren, “Bijî BDP”, “Bijî PKK” gibi yazılar yazarak, kara kampanyalara sarıldı.

‘30 Mart’ta bu oyunları boşa çıkaracağız’

Konuya ilişkin açıklama yapan BDP PM Üyesi Şirin Altay, aylardır Kulu ve Cihanbeyli’de bazı güçlerin, partileri BDP hakkında bir kara propaganda kampanyası başlattığını ifade etti. Bu kirli ve çirkin kampanya ile bir şey elde edemeyenler, 27 Mart’tan itibaren partileri adına yazılar yazarak gerginlik yaratılmak istendiğini kaydeden Altay, “ Bu karanlık güçler, halkımızın dini değerlerine saldırarak, cami duvarlarına partimiz adına çeşitli yazılar yazmaktadır. Halkımız, bu tür provokatif söylem ve yazıları dikkate almadan, bu yapılanların sistemin bir oyunu olduğunu bilmelidir. Bizler halkımızla birlikte 30 Mart’ta bu oyunu hep beraber boşa çıkaracağız” dedi.


HACİ GÜNEŞ