Konya'nın Kulu ilçesinde 13 okulun katıldığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Cumhuriyet Ortaokulunda törenle açıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Sezgin Alp yaptığı açılış konuşmasında, bilim ve teknik alanında öğrencilerin öğrenmek ve bilgiyi artırmak amacıyla 4006 TÜBİTAK projelerini sergilediğini söyledi. Okulda 20 projenin sergilendiğini ifade eden Alp, projede katkıları olan herkese teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak ise, Cumhuriyet Ortaokulunda 8.'si gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Çocuklarımızda bu projeler özgüven oluşturuyor. Çok güzel şeyler ortaya çıktı. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Kulu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan ve beraberindekiler tarafından kesildi. Kaymakam Arslan ve beraberindekiler daha sonra fuarı gezerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Fuarın üç gün boyunca ziyaretçilere açık olacağı belirtilirken, program projelere katkıları olan öğretmenlerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.  İHA