Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kulu Belediyesinin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Kulu'da eğitimici- yazar Sıtkı Aslanhan tarafından "Ailede Sevgi" isimli seminer verildi.

Aslanhan, eski belediye konferans salonundaki seminerde yaptığı konuşmada, anne ve babaların doğru bildiği yanlış davranış ve tutumlar hakkında bilgi verdi.

Aile yapısının yabancılaştırıldığını belirten Aslanhan, "Ebeveynlerin televizyon dizilerine mahkum olduğu çocukların da bilgisayar ve cep telefonlarıyla evdeki yaşamlarını sürdürdüğü bir dönemdeyiz. Akraba ve komşuluk bitti. Kısacası yabancılaşıyoruz" diye konuştu.

Aile bireylerinin eve geldiklerinde zamanını sohbet etmeye ayırması gerektiğini ifade eden Aslanhan, şunları kaydetti:

"Birbirinizin gözlerinin içine sevgiyle bakarak sohbet edin, bir araya gelin. Dertlerinizi, sıkıntılarınızı, sevinçlerinizi paylaşın. Hiçbir şey aile hayatınızdan önemli değildir. Çocuklarımız mutfaktan bir bardak su getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldi. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar ahlak, vicdan, terbiye, kültür , örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekiyor."

Seminerin ardından, Medeniyet Okulu Proje sorumlularından Mehmet Tekkaymaz ve Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız tarafından Aslanhan'a çeşitli hediyeler verildi.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, İlçe Müftüsü İbrahim Kacaroğlu ve vatandaşlar katıldı.