Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK), 30 binden fazla Kulu’lunun bulunduğu İsveç ile yakın bağları olan ilçede ilk kez açtığı İsveççe kursu dikkat çekiyor. Çalışmak için İsveç’e gidecek olanların yoğun ilgi gösterdiği kursta, yeni bir dil öğrenmek isteyen kursiyerler de bulunuyor.

Kursun öğretmeni Kübra Kurt, İsveç’e gidecek olanların dil öğrenmelerinin son derece önemli olduğunu belirterek, dil bilenlerin oradaki hayatlarına çabuk adapte olabildiklerini dile getirdi.

Kursa katılanlar da kendilerine böyle bir imkân sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, dil öğrenerek İsveç’e giderek herhangi bir sıkıntı yaşamak istemediklerini ve çabuk uyum sağlamayı düşündüklerini belirttiler.

SÜRÜ YÖNETİMİ KURSU

Hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Kulu’da Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez açılan Sürü Yönetimi kursu da yoğun ilgi görüyor. Kulu KOMEK’te hafta sonları verilen kursa katılanlar, hayvan hastalıkları, besleme, bakım ve hayvanın güdülmesi gibi konularda bilgi ediniyor.

Kurs öğretmeni Veteriner Hekim Sevil Yağcı, zaten çobanlık yapan kursiyerleri verdikleri bilgilerle daha bilinçli hale getirmeyi amaçladıklarını belirterek, devletin sertifikalı çobanlara verdiği desteğin de kursun önemini artırdığını ifade etti.

Kursiyerler de kursta bilmedikleri birçok konuyu öğrendiklerini ve daha bilinçli hale geldiklerini belirterek, kursu açan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

İsveççe ve Sürü Yönetimi kurslarını tamamlayan kursiyerlere Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

Konhaber