Kulu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2014 Yılı Meclisi, Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda Kaymakam Ayhan Işık başkanlığında olağanüstü toplandı. 6360 Sayılı kanununda yer alan devir, tasfiye ve paylaştırmaya ilişkin hükümler ve Birlik Tüzüğü 37. Maddesi kapsamında fesh edilip tasfiye edildi. Olağanüstü toplantıya Kulu da bulunan 28 köy muhtarı ve İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

Kaymakam Ayhan Işık, yaptığı açıklamada, “Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait mal varlıklarının Kulu Belediyesine devir edilecek. Araçlar düşük modelli olması nedeniyle hurdaya ayrılacak. Taşınmazlarının mal müdürlüğüne devri yapılacak. Faaliyette olan park, halk eğitim binası, diğer taşınmazlar da devri paraları kurulan tasfiye komisyonu tarafından birliğin çıkacak olan vergilerini, çalışan personellerine ve diğer ödenecek olan harç ve vergilerinin ödenmesi için tasfiye komisyonuna teslim edilecek. SGK ödemelerinin yazı işleri müdürlüğüne teslimine, borç ve alacaklarının belediyeye devrine, mevcut bulunan konteynerlerin ve içinde bulunan çamaşır makineleri ile güneş enerjilerinin belediyeye devrine, köylere teslim edilen kilitli taşların işçiliklerinin belediyeye teslim edilecektir” dedi.

İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tuncay ise, 2004 yılından itibaren Kulu’ya bağlı 28 köye toplam 112 trilyon değerinde hizmet verildiği söyledi.

Toplantı sonunda Birlik Başkanı Kaymakam Ayhan Işık, üyelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek vedalaştı.