Edinilen bilgi ve iddiaya göre yaklaşık 3 aydır Kulu Merkezde kiraladıkları evde yaşayan Suriyeli oldukları öğrenilen, 20 yaşındaki E.M. 13 yaşındaki erkek çocuk E.K.’ye uzun süredir şiddet uygulayarak zorla tecavüz ediyordu. İddialara göre yine aynı evde kalan 25 yaşındaki H.A,’da bu durumdan haberdardı.

13 yaşındaki Suriyeli erkek çocuk daha fazla şiddete ve tecavüze dayanamayarak E.M. ve H.A ile birlikte yaşadıkları evden kaçarak Kulu Emniyet Amirliği’ne sığınarak başından geçenleri polislere bildirerek yardım istedi.

Kulu Emniyet Müdürlüğü ekipleri 13 yaşındaki erkek çocuğu E.K.’yi Kulu devlet hastanesine sevk ettikler, E.K.’nın yapılan kontrollerinde vücudunun birçok yerinde kesikler, darp izi ve tecavüze uğradığı belirlendi.

Olay üzerine Polislerce yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerden E.M. ve H.A yakalanarak Adliye’ye sevk edildiği ve tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildikleri öğrenildi. Mağdur E.K. ise Konya Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğüne sevk edildiği öğrenildi. Olay ile soruşturma devam ediyor. Kulununsesi