ANF

 

İslam aleminin Hac farizasını ifa etmek amacıyla Arafat'ta toplandığı şu günlerde İslam adına Kürdistan'ı Kerbala’ya çevirenler lanetlenmelidir.

 

İslam dininde günahlarından arınma ve huzura kavuşmak için kutlanan Kurban bayramı, Müslüman olduklarını iddia eden hariciler tarafından yıllardır halkımıza büyük acıların paylaşıldığı günler haline getirilmiştir. 

Moğol vahşetini hatırlatan barbar bir saldırganlıkla mazlum Kürdistan halkına saldıran IŞİD ve El Nusra gibi çeteler, Kürdistan'ın yiğit ve inançlı evlatları tarafından büyük bir oranda ülke topraklarından sökülüp atılmışlardır. Ancak bu barbarların saldırıları hala devam etmektedir. 

İslam adına bunlar Kürtlerden ne istiyor?

Dünyada bu kadar kafir ve Küffar devlet dururken bunlar neden Kürtleri kâfir ilan edip saldırıyor, Kürtlerin canını, malını, namusunu kendilerine helal kılacak fetvalar çıkarıyor? 

Sahi neden İran İslam Devleti her gün bir kaç Kürt gencini vinçlerle darağaçlarına asıyor?

Yüzde 99'u Müslaman olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti neden tanklarla, toplarla ve milyonluk ordusuyla Kürtlerin coğrafyasını yakıyor, kutsalları olan mezarlıklarını, camilerini içindeki Kuranlarla beraber yıkıyor yakıyor, cemevlerini yerle bir ediyor Hz. Ali’nin fotoğraflarını yere atıp yitiyor, öldürdükleri çocuklarının cenazelerinin gömülmesine fırsat vermiyor.  Müslüman Kürt anne, babalar çocuklarının cenazeleri çürümesin diye, içine yemeklerini biriktikleri derin donduruculara çocuklarının cansız bedenlerini birikiyor ve gönlerce çocukları ile birlikte kalıyor, köylerini şehirlerini yıkıyor, insanlarını linç ettirip Hz İbrahim gibi yakmaya çalışıyor?

1500 yıllık İslam tarihinde Kürtler İslam'a hizmet dışında ne yaptı ki bunlar İslam adına Kürtleri cezalandırıyor?

Yetkiyi kimden aldılar bunlar? Allah (cc) bu yetkiyi hangi ayette bunlara verdi? 

Bunların ne İslam ile ne de insanlıkla bir ilişkisi var. Mesele İslam meselesi değil, talan ve sömürü meselesidir. Kürtlerin yeryüzünde devletleri, yoktur. Kürdistan toprakları da zengindir. O halde bu toprakların işgal edilmesi, malların talan edilmesi için dini bir motif dini bir kılıf gerekiyor. İslami söylem, talanın niteliğini, talancının kimliğini değiştirmez. 

Hak ve adalet mücadelesi veren Peygamberler ve onların havarileri de bu türden büyük zulümlerle karşılaşmışlardır. Hz. Musa ve Hz. İsa'nın havarileri kazıklara geçirilerek üzerlerine mum dökülerek yakılmışlardır. İslam sahabelerine de benzer muameleler reva görülmüştür. Bunların dinden çıktıkları sapkın oldukları iddia edilmiştir. 

Bugün Kürtler de o havariler, sahabeler gibi hak ve adaletin tecelli etmesini istemektedirler. Terörist, dinsiz, sapkın iddialarıyla zulme maruz kalmaktadırlar. Bu hakkı, hakikatı çarpıtmadır. 

"Bilerek hakki batıl ile karıştırmayın, hakki gizlemeyin." (Bakare 42)

Arap Kemeri-Hizam ül Arap- uygulamasıyla Kürtlerin mallarına el konulmuş, çöllere sürülmüşlerdir. Kürtlerin arazileri ise ganimet olarak Araplara hibe edilmiştir. 

Suriye'de otorite boşluğu oluştuktan sonra Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar dünyanın dört bir yanından topladığı çapulcuları Kürtlerin üzerine salmıştır. Bu barbarlar Kobanê, Serêkaniyê, Haseki, Şengal, Maxmur, Celewle gibi Kürt şehirlerini yakıp yıkmış, katliamlar uygulamıştır. 

İnsanlık vicdanının bu zulüm karşısında vahamete düştüğü bir durumda, bu zulmün İslam adına yapılıyor olması çok daha büyük bir acıdır. Bu zulüm sömürgecilerin ortak çabasıdır.

Mesela Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, (milyonluk Mercedes arabalardan villa ve lüks hayat için hakikati görmez) hakikati görmek istemez, Kürdistan halkının hak-adalet ve özgürlük arayışını "dinden uzaklaşma" olarak değerlendiriyor. Hak arama mücadelesi Kuran'ın hangi ayetinde, hangi hadiste dinden uzaklaşma olarak görülüyor? 

Görülüyor ki bunların dini- dinayeti Kuran ve Hadis'e değil, Kemalist ideolojinin kalıplarına dayanıyor. Şimdi burada kafir, küfür ve kuffar kim?

İslam ve Kuran neden bu kadar çarpıtılıyor? Türk İslam sentezi bu anlamda IŞID ile aynı çizgiyi aynı ideolojik versiyonları paylaşmıyor mu? Türk Diyanet İşleri Başkanı "Kürtleri dinden çıkmakla" itham ediyor. Peki IŞİD cami hoparlörlerinden "Kürtlerin canı, malı, namusu sizin için helaldir" derken Kürtleri neyle itham ediyordu?

Kafir olmakla, küffar olmakla.....

Bunlar Allah'ın ayetlerini makama menfaate satıyor....

"Ayetlerimizi az bir karşılığa satmayın. Bana karşı gelmekten sakının. (Bakare 41) 

"Ey iman edenler, gerçek şu ki, (Yahudi) bilginlerinden ve (Hıristiyan) rahiplerinden çoğu, insanların mallarını haksızlıkla yerler ve Allah'ın yolundan alıkoyarlar. Altını ve gümüşü biriktirip de Allah yolunda harcamayanlar... Onlara acı bir azabı müjdele" (Tevbe 34)

Zorba zalim devlet ve güçlerle ortak hareket eden cemaatlerin dışında kalan Müslümanlar İslam dini üzerine çöken bu karanlığı söküp atmakla mükelleftirler. Başta Kürtler olmak üzere İslam toplumu üzerinde yürütülen bu katliamlara sessiz kalanlar İslam ve insanlık karşısında sorumlu olacaklardır. Masum çocukları, kadınları ve yaşlıları katleden bu zalimlere karşı tavırsız kalanlara da Mahşer günü hesap sorulacaktır. 

"Kim bir Mümini kasten öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük azap hazırlamıştır" (Nisa 93) 

Kürdistani şahıs ve kurumlar olarak bizler, mübarek Kurban bayramında cami ve cemaatimizden mazlum Kürdistan halkı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalarını istiyoruz. Bu hem dini hem de insani görevimizdir. 

Müslümanlar arasında kin ve nefret tohumlarını ekmek haramdır. Barışı, adaleti hakkı tesis etmek ise her Müslüman'ın görevidir. Hak ve adalet, muktedirlerin yanında olmakla değil, mazlumun, haklının yanında durmakla gerçekleşir. 

Kurban bayramında yoksul ve muhacirleri sevindirmek dini ve içtimaı görevimizdir. Kurban bağış ve derilerini bir araya getirip gerçek ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize ulaşmasını sağlayalım. 

Yüce Rabbimizden, bizlere bütün İslam aleminde huzur ve barışın, hak ve adaletin gerçekleştiği bayramları nasip etmesini diliyorum. Mübarek Kurban bayramlarınızı kutluyorum.

Allah'ın selamı bütün mazlum ve gerçek Iman sahiplerinin üzerine olsun.b