Kobanê’ye yönelik IŞİD çetelerinin saldırılarını yoğunlaşmasının ardından Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler merkezi önünde HDP milletvekilleri Kemal Aktaş, Sebahat Tuncel ve eski Avrupa parlamentosu üyesi Felaknas Uca ile birlikte açlık grevine başlayan DTK Eş baskanı ve HDP milletvekili Selma Irmak Kobanê’de yaşananları ANF’ye anlattı.

Geçtiğimiz günlerde beraberindeki heyetle birlikte Kobanê’de yaşananları yerinde inceleyen Irmak, şehirde büyük bir direnişin verildiğini ifade ederek, “Herkes emin olsun ki 21 yüzyılda bir kez daha haklarında katliam emri verilen Kürtler tek başına kalsa da IŞİD’e yenilmeyecek” şeklinde konuştu.

SESSIZ KALANLARI KATLIAMIN ORTAGI OLARAK GORECEGIZ

Kobanê’de yaptıkları ziyarette orada yasayan halkın büyük bir umutla direnişe destek verdiklerini gördüğünü ifade eden Irmak,  Rojava’da aslında sadece Kürtler için değil bütün halklar için IŞİD’e karşı bir savaş yürütüldüğünü vurguladı. Kürtlerin dünyanın başına bela edilen bir insanlık düşmanı örgüte karşı yalnız savaştığının da altını çizen Irmak, eğer Kobanê’de bir katliam yaşanırsa biz sadece IŞİD’İ değil bu duruma sessiz kalanları da suçlu olarak göreceklerini ifade etti. Tüm bunlar yaşanmasın diye dünyanın merkezi önünde Kobanê’nin sesini haykırmak için burada olduklarını ifade eden Irmak, “Kürtler kaybederse herkes iyi bilsin ki insanlık kaybedecek” dedi.

TÜRKİYE YANI BAŞINDA IŞİD’İ GÖRMEK İSTİYOR

IŞİD çetelerinin Türkiye üzerinden rahatlıkla geçiş yaptığına da değinen Irmak, sınırda halka yönelik saldırılarında kabul edilemez olduğunu söyledi. Türkiye’nin terör örgütü IŞİD’i yüzyıldır birlikte yaşadığı Kürtlere karşı yeğlediğini ifade eden Irmak, “şunu iyi bilmeliler ki Kobanê düşerse besledikleri güç kendi başlarına bela olacak” şeklinde konuştu. Türkiye’nin sınır geçişlerinde uyguladıkları politikayla Kobanê’yi boşaltma politikası amacı güttüğüne de değinen Irmak, Türkiye’nin açıkça yani başında IŞİD’i görmek istediğini söyledi.

HERKES KOBANÊ İÇİN SEFERBER OLMALI

Kobanê’nin 3 taraftan ağır silahlar ve büyük bir güç kullanılarak kuşatılmak istendiğini buna karşı YPG ve YPJ’nin ellerindeki silahlarla direniş sağladığını özellikle vurgulayan Irmak, başta Kürtler olmak üzere herkesin Kobanê için seferber olması gerektiği çağrısında bulundu.  Geçtiğimiz günlerde Federal Kürdistan Başkanı Barzani’nin çağrısının önemli olduğunu belirten Irmak yapılanın sadece çağrıyla sınırlı kalmaması gerektiğini de ifade etti.