Türkiye sanayisinin gelişiminde kilit rol üstlenen takım tezgahları sektörünün tüm paydaşlarını 2. kez aynı çatı altında buluşturmaya hazırlanan MAKTEK İzmir, sektörün gelişimine paralel olarak büyümesini sürdürüyor. 2017 yılında 250 milyon dolarlık iş hacmi ile sektöre önemli ölçüde katkı sağlayan MAKTEK İzmir, bu kez 500 milyon dolarlık hedefiyle dünyanın 60’ın üzerinde ülkesinden 35.000’i aşkın sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturmaya hazırlanıyor.

Makina sektörünün Ege Bölgesi’ndeki en büyük buluşması MAKTEK İzmir Fuarı, 2017’den sonra ikinci kez ekonominin yapıtaşı olan sanayi kuruluşlarının temsilcilerini aynı çatı altında buluşturmaya hazırlanıyor. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ile Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) işbirliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası destekleriyle 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleşecek takım tezgahları sektörünün en büyük buluşma platformlarından biri olan MAKTEK Fuarı, 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefiyle sektörde kaldıraç görevi görüyor. Her türlü sanayi üretimine, ülkemizin ihracatına katkı sağlayan önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacak MAKTEK İzmir 2019 Fuarı, Fuar İzmir Uluslararası Fuar Alanı, Gaziemir - İzmir’de 43.000 m2 kapalı alanda 60’ın üzerinde ülkeden 35.000’i aşkın ziyaretçi ve katılımcılara ev sahipliği yapacak.

Sektörün yeni nesil teknolojileri İzmir’de…

Makina sektörünün amiral gemisi niteliğindeki takım tezgahları sektörünün fotoğrafını çeken MAKTEK Fuarı, 60’ın üzerinde ülkeden 35.000’i aşkın sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturmak için gün sayıyor. Fuar kapsamında makina sektörünün öncü şehirleri olan İstanbul, Ankara, Bursa, Konya ve İzmir başta olmak üzere yerli ve yabancı makina üreticileri, yeni nesil teknolojilerini sergileme şansı yakalayacak. Üretimin olmazsa olmazı olan takım tezgahları için vitrin görevi gören ve 2017 yılında katılımcıların yüzünü güldüren MAKTEK İzmir, 2019 yılında da yaratacağı makina satışları ile katılımcılara bir kez daha can suyu olmayı amaçlıyor.

Bu yıl ilk kez “Döküm, Demir ve Çelik Teknolojileri” ve “Kalıp Teknolojileri” özel bölümleriyle de katılımcıları ilgili bölümlere odaklayan fuar, daha kapsamlı ve verimli bir fuar dönemi için hazırlıklarını sürdürüyor. MAKTEK İzmir Fuar’ında, CNC ve universal talaşlı imalat makinaları, sac işleme makinaları, kesici takımlar, takım tutucular, CAD/CAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, kaynak ve kesme ekipmanları, kaynak makinaları, yedek parça, ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergilenecek.

İzmir için önemli bir fuar…

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Fatih Varlık, “Sanayinin gelişiminde önemli rol üstlenen takım tezgahları sektörü, ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bu bakış açısıyla da şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki yerli ve yabancı takım tezgahlarını bir arada görme imkanı sunan MAKTEK, ekonomik kalkınma için büyük bir öneme sahip. Dolayısıyla konuya mikro açıdan baktığımızda da Ege Bölgesi’nin kalkınmasında önemli bir güç olan İzmir’de ikinci kez MAKTEK Fuarını düzenliyor olmaktan oldukça mutluyuz. Biz biliyoruz ki takım tezgahları sektöründe İzmir hem kullanım hem de imalat anlamında Türkiye’de önde gelmektedir. Bu fuar sadece İzmir için değil, çevre iller ve ülkeler için de büyük potansiyel arz ediyor. İstanbul’daki fuara katılamayanlar ve ziyaret edemeyenler bu fuara gelebilecek. Bu tür fuarlar Türkiye ekonomisine ve kendi sektörüne büyük katkı sağlıyor” dedi.

VIP müşteri ağırlama programı İzmir’de!

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis, Üsküp, Ürdün ve Kahire'de var olan Tüyap yurt dışı ofislerimizin yoğun tanıtım çalışmalarına ek olarak, 30’un üzerinde ülkede sahip olduğumuz temsilcilik ağımızla, yurt içinde yayılmış 17 yurt içi ofisimizin yürüttüğü faaliyetler sonucu etkili tanıtım ve pazarlama çalışmalarımız ile MAKTEK İzmir 2019’a hazırlanıyoruz” dedi. Tüm pazarlama çalışmalarına ek olarak MAKTEK Avrasya Fuarlarında gerçekleştirilen “MAKTEK VIP Müşteri Ağırlama Programı’’nı da İzmir’de ilk kez gerçekleştireceklerini paylaşan Ersözlü, bu program çerçevesinde katılımcıların paylaştığı önemli müşterileri için fuar alanında VIP imkanlar sunacaklarını iletti.

THY, MAKTEK İzmir Fuarı’nın resmi hava yolu oldu

Öte yandan MAKTEK İzmir Fuarı’nın resmi hava yolu Türk Hava Yolları (THY) oldu. THY Resmi Hava Yolu etkinliği kapsamında, İzmir varışlı dış hat uçuşlarında 2 Ekim – 16 Ekim 2019 tarihler arasında uygulanacak bu indirim, etkinlik kodu ile birlikte katılım belgesi / davetiye vb. dokümanın biletlemenin yapılacağı satış ofisi veya acenteye beyan edilmesi halinde geçerli olacaktır. MAKTEK İzmir Fuarı’nın resmi hava yolu olarak Turkish Conventions kapsamında belirli rezervasyon sınıflarında indirimli ücretlerden yararlanabilmek için; https://www4.thy.com/TKC adresinin ziyaret edilmesi ve delege sekmesinde ‘089TKM19’ no’lu etkinlik kodunun kullanılması gerekmektedi