DSP Genel Başkanı Masum Türker, ABD ve Avrupa ülkelerinin IŞİD’e yönelik yapılacak kara harekatını Türk askerlerinin yapmasını istediğini öne sürdü.

İl başkanları toplantısında 25. dönem milletvekili seçimi hazırlık çalışmalarına başladıklarını söyleyen Masum Türker, gündeme ilişkin değerlendirmesinde Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın, her fırsatta IŞİD’in bir koalisyonla ortadan kaldırılmasına karşı çıktığına yönelik ifadelerini hatırlattı. Türker, "Aynı şekilde Irak ve Suriye konularında farklı politikalar uygulayan Cumhurbaşkanı, ABD ziyareti sırasında IŞİD ile ilgili düşünceleri değişti. Türkiye’nin iki partili sisteme zorlanan yapısı birçok ülkenin işine geliyor. Çünkü karşılarında diz çökmeye, omurgasız davranmaya hazır bir yönetim istiyorlar. Türkiye’de herkese bağıran çağıran kişi, yurt dışında tamamen değişiyor." dedi.

IŞİD’e karşı mücadele edecek koalisyona katılma kararı ile Türkiye’nin tehlikeli bir yola girdiğini vurgulayan Türker, şunları kaydetti: "IŞİD’in bir koalisyonla ortadan kaldırılmasına karşı çıkan AKP, Türkiye’yi ABD’de iken koalisyon ülkeleri arasına katmak zorunda kaldı. ABD ve Avrupa ülkeleri, IŞİD’e yönelik yapılacak kara harekatını Türk askerlerinin yapmasını istiyor. Böyle bir durum Türkiye’yi zor durumda bırakacaktır. ABD, şimdiden vatandaşlarını Türkiye’ye gitmemeleri konusunda uyarıyor. Güneydoğu’da bulunan illerimize çok büyük göç yaşanmaktadır. Bu durum ülkemiz için ciddi tehlike oluşturmaktadır."

’TÜRKİYE’DE NE YAZIK Kİ EKONOMİ PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI’

Türkiye’nin, her şeyin ele alınarak yeniden değerlendirilmesi gereken önemli bir dönüm noktasında olduğunu söyleyen Türker, "Türkiye’de ne yazık ki ekonomi pamuk ipliğine bağlı durumda bulunuyor. Ekonomiyi yönetenler düne kadar faizlerin düşmesi gerektiğini söylüyorlardı. Bugün ise aynı kesimler dövizdeki artışı olumlu buluyorlar. Dövizi baskı altında tutarak, enflasyonu gümrük kapılarında bırakan sistem Merkez Bankası’nın kontrolü dışına çıktı. İçinde bulunduğumuz bölgedeki siyasi durum dolayısıyla riskli ülkeler arasına girdik. Sıcak paranın ve sabit yatırım taleplerinin ülkemize yönelme ihtimali azaldığı için dövizin değeri artmaktadır. Türkiye’yi ekonomik yönden zor günler bekliyor." açıklamasında bulundu.

’EN KISA SÜREDE GENEL SEÇİMLER İÇİN ADAY ADAYLARIMIZI BELİRLEYECEĞİZ’

DSP olarak Haziran ayında yapılması muhtemel olan genel seçim için çalışmalara başladıklarını söyleyen Türker, "DSP, iktidar olmuş ve ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiği deneyimine sahiptir. En kısa sürede genel seçimler için aday adaylarımızı belirleyeceğiz. DSP olarak vatandaşlarımızın beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap vereceğiz." dedi.

Kaynak: CIHAN