İlçe programları kapsamında ziyaret gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve beraberindeki heyet, Kulu Devlet Hastanesinde çeşitli incelemelerde ve istişarelerde bulundu.

Düzenlenen değerlendirme toplantısına, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanı Prof. Dr. Kadir Durgut, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Gökhan Arıcan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Tarık Acar ve Hizmet Başkan yardımcıları katıldı.

Tüm hizmet birimleri ve çalışanlarla bir araya gelen İl Müdürü Koç, Kulu ilçesine yapılacak sağlık yatırımlarının devam edeceğini bildirerek, 2017'de hizmete açılan ek hizmet binasına ek olarak, ömrünü tamamlamış olan ana hizmet binasının yıkılarak yerine yapılacak olan yeni hizmet binasının proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Koç, 2020 yılının başlarında ihale sürecinin tamamlanıp  yapımına başlanacağını da müjdeledi.

Kulu'da tedavi gören ve civar illere giden hasta sayısının çok ciddi oranda düştüğünü bununda hizmet kalitesi ve çeşitliliğinden kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Mehmet Koç, yapılacak olan yeni yatırımlarla bunun daha da arttırılacağını bildirdi.

Ilk toplantısını Temizlik, Güvenlik, Yemekhane Hizmetleri ve Teknik Destek ekipleriyle yapan  Prof.Dr Mehmet Koç ve beraberindeki heyet daha sonra büro ve poliklinik hizmetlerinde çalışan veri hazırlama ve kayıt hizmetleri personeli ile toplantılar gerçekleştirdi. Gün içerisinde diğer bir toplantı ise Uzman Hekimler ve Pratisyen Hekimlerle yapan Prof. Dr. Mehmet Koç ve beraberindeki heyet daha sonra Memur, Hemşire, Laboratuvar Tek., Röntgen Tek. ve ebelerle gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantılarda personelin problemleri, ihtiyaçlar, talepler, yeni uygulamalar gibi konular konuşuldu. 

İl Müdürü Koç ayrıca Kulu ziyareti çerçevesinde 112 istasyonları, İlçe sağlık Müdürlüğü, Kulu merkez ve Mahallelerdeki Aile Sağlıgı Merkezlerinide ziyaret etti.

Günün sonunda Kulu Devlet Hastanesi idaresi ile yapılan değerlendirme toplantısından sonra Prof. Dr. Mehmet Koç ve beraberindeki heyet Kulu'dan ayrıldılar.

Ertan Özkök/Kulu