İsveç'in başkenti Stockholm’de arkadaşlarıyla birlikte güneşlenirken telefonunu çalmaya çalışan kişiyi yakalarken çekilen resmini Instagram hesabında yayınladıktan sonra uluslararası ün kazanan polis memuru Mikaela Kellner, ırkçılıkla suçlanıyor.

İsveç medyası ve uluslararası basın Kellner’in telefonunu çalmaya çalışan kişinin kolunu büküp dizini sırtına dayayan resimlerini yayınlamış ve haberi ”Kahraman bikinili polis hırsızı yakaladı” şeklindeki başlıklarla kamuoyuna duyurmuştu.Bir anda şöhret olan Kellner, İsveç medyasıyla art arda söyleşiler yaptı. İlk yaptığı söyleşisinde telefonunu çalmaya çalışan kişinin göçmen olduğunu vurgulamasından sonra ırkçı ve yabancı düşmanı gruplar Kellner’i göklere çıkardı.

Pek çok kişi de, Kellner’i söz konusu kişinin göçmen olduğunu söyleyerek ırkçılık yapmakla ve yabancı düşmanlığını yaygınlaştırmakla suçladı. Sosyal medyada da tepkiler çığ gibi büyüdü. Kellner’in İsveç’te yasak olan bir metodu kullandığını, adımın kolunu arkadan bükerken beline diziyle basırmasının söz konusu kişinin yaşamını tehlikeye attığını ve bu hareketin yasa dışı olduğu yorumları yapıldı.

GÖÇMENLERDEN ÖZÜR DİLEDİ
Irkçılardan kendisini kutlayan pek çok e-posta aldığını ve bazı ırkçıların ”Göçmen ayak takımınının beline çok sert bastırdığını umut ediyorum” gibi  tasvip etmediği yorumlar yaptıklarını belirten Kellner, kendisinin ırkçı olmadığını ve İkinci Dünya Savaşı yıllarında toplama kamplarında kalan ve daha sonra İsveç’e göç eden bir aileden geldiğini açıkladı. Yaptığı ilk söyleşide yakaladığı kişinin göçmen olduğunu söylemesinden sonra kendisini ırkçılıkla suçlayan pek çok elektronik posta aldığını söyleyen Kellner, kullandığı cümleyle ülkede yaşayanların bir kesimini aşağıladığını kabul etti ve bundan dolayı özür dilediğini söyledi. (Stockholm/EVRENSEL)