Microsoft'un Nokia'yı satın alması ve bundan akabinde mobil pazarda daha etkin rol oynayacağını bildirmesinin peşinden , Nokia ismini kaldıracağı ve mobil tarafta da Microsoft markasını daha ön plana çıkaracağına dair söylentiler vardı. Arka arkaya gelen haberler, bu söylentilerin gerçeklik payı olabileceğini gösteriyordu ve öyle de oldu.

Microsoft, Windows Phone işletim sistemli Nokia Lumia'lardaki "Nokia" markasını kaldırmaya start verdi . Ürünlerde, bu ürünlerin sitelerinde ve sosyal medya hesapları da dahil olmak üzere birden fazla yerde bundan akabinde "Nokia Lumia" ismini değil, "Microsoft Lumia" ismini göreceğiz. İlk adımlar da Fransa tarafında atılmaya başlandı. Nokia'nın Fransa tarafı, Microsoft Lumia ismini kullanmaya start verdi .. Kısa zaman akabinde da bu değişimin tüm pazarlara yayılması planlanıyor.

Elbette böyle bir karar alınmış olsa da, Nokia'nın faaliyetleri sürüyor. Telefon pazarında çok büyük faaliyetler başaran Nokia, bir taraftan da network altyapıları ve haritalar üzerine birden fazla faaliyet yürütüyor. Şu sıralar da bu faliyetlere daha çok odaklanacak gibi görünüyor.

Siz ne dersiniz? Sizce Nokia ismine veda etmeli miyiz?

Bu arada, Nokia'nın ürettiği WP telefonların şu an Windows Phone pazarının %90'ını elinde bulundurduğunu ekleyelim.