Demokratik Birlik Partisi – Partiya Yekîtiya Demokrat (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Kobani’de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile çatışan Halk Savunma Birlikleri (YPG) için batılı ülkelerin  silah göndermesini istedi.

Reuters haber ajansına konuşan Müslim, Türkiye ve diğer bazı ülkelerin Kürtlerin silahlanmasına engel olduğunu belirten  Müslim  bir kaç gün içinde yardımın gelmemesi halinde bölgede bir katliam yaşanacağını söyledi.

“Tank ve toplara karşı çatışan PYD’ye silah yardımı yapılması için herkesle konuşuyoruz. Ancak kimse bir  şey yapmıyor. Çok sayıda şehit var. Avrupalılara ve ABD’ye mesaj yolladık ancak bazı engeller var. Türkiye ve diğer bazı  ülkeler Kürtlerin kendilerini savunmasını istemedikleri için bunu önlüyor” dedi.

Kobani’de ağır çatışmaların yaşandığını vurgulayan Müslim “Kürtler katliamdan kaçmak için  ellerinde ne varsa onlarla kendilerini savunuyor ancak eğer IŞİD kente doğru gelirse her şeyi yok edecek  ve insanları katledecek. Bir kaç gün içinde öyle veya böyle bu iş çözülecek.”

IŞİD’e karşı PYD savaşçılarının Özgür Suriye Ordusu  ile koordine halinde olduğunu da belirten Müslim “Koalisyonun bir parçası olmak istediğimizi ilettik çünkü eğer hava saldırıları yapılırsa alanda savaşacak insanlara ihtiyaçları var.”