Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yerin 22 kilometre derinliğinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin, Muş ve ilçeleri ile Bingöl, Ağrı ve Erzurum'da da hissedildiği kaydedildi.Aynı yerde geçtiğimiz Pazartesi günü de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, "Tüten köyünde yapılan incelemede 4 evde küçük çaplı çatlaklar oluştuğu, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı tespit edildi" dedi.
     
Vali Büyükersoy, saat 23.40'ta merkez üssü Tüten köyü olan 5,1 büyüklüğündeki depremin hemen ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Tüten köyüne sevk edildiğini belirtti.
     
"Tüten köyünde yapılan incelemede, 4 evde küçük çaplı çatlaklar oluştuğu, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı tespit edildi" diyen Büyükersoy, kent merkezi ve ilçelerde de olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
     
Büyükersoy, havanın yağışlı olması nedeniyle Türk Kızılayı'nın köye çadır, battaniye ve bazı ihtiyaç malzemeleri gönderdiğine değinerek, sabah saatlerinden itibaren de köylülerin iaşe ihtiyacı olup olmadığının belirleneceğini ifade etti.
     
Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada da Tüten köyüne tedbir amaçlı 80 çadır, 80 mutfak seti ve 400 battaniye gönderildiği bildirildi.
     
Bu arada, deprem sırasında büyük panik yaşayan bazı vatandaşların, geceyi arabalarında ve dışarıda geçirdiği görüldü.
     
Vatandaşlar, Galatasaray-Real Madrid maçını izledikleri esnada yaşadıkları depremin korku ve paniğe neden olduğunu vurgulayarak, evlerine girmeye korktukları için geceyi dışarıda geçireceklerini dile getirdi.