PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan, "Kürtlerin Manifestosu" başlıklı çalışmasını kitap yapma izni alamadığı için mağdur olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
 
Öcalan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bireysel başvuru hakkını kullandığını belirtti. AYM de başvuruyu ön incelemeye alınca bürokratik bazı eksikliller görüldü ve Öcalan'a eksiklerini tamamlamak için süre verdi.
 
BİREYSEL BAŞVURU HAKKINI KULLANDI
 
PKK'ya silah bıraktırmada rol oynayabileceği gerekçesiyle MİT ve BDP'liler ile görüşmeleriyle gündemde olan Öcalan, Türkiye'de yeni uygulamaya başlanan Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı.
 
Uzun süreden beri hazırladığı "Kürtlerin Manifestosu" başlıklı çalışması için kitaplaştırma izni alamadığını ve bu konuda mağdur olduğunu belirten Öcalan, mahkemenin bireysel başvurusunu değerlendirerek, kendisine yardımcı olmasını istedi. Bir vatandaş olarak bireysel başvurunun kendisinin de hakkı olduğu tezinden yola çıkan Öcalan'a Anayasa Mahkemesi tarafından olumsuz yanıt verilmedi.
 
ÖCALAN'A SÜRE VERİLDİ
 
Anayasa Mahkemesi başvuruyu ön incelemeye aldı. Bunun sonucunda İmralı cezaevi üzerinden yapılan yazışmada, başvuruda bazı eksiklerin olduğu Öcalan'a bildirildi.
 
Eksiklerin tamamlanması için süre verildi. Eksiklerin tamamlanmasının ardından Anayasa Mahkemesi, Öcalan'ın başvurusunu resmen işleme koymayı gündeme alacak. Nihai karar, eğer başvuruyu da haklı bulursa Abdullah Öcalan'ın bu çalışması da basıldığında bizzat kendi adıyla kamuoyuna sunulmuş olacak.