Fatih’teki Oruç Baba Türbesi’nin de içinde yer aldığı parka külliye yapılmak istenmesi, bir grup mahalle sakini tarafından protesto edildi. Vatandaşlar, Türk bayrakları ve balonlarla süsledikleri parka herhangi bir inşaat yaptırmayacaklarını belirtti.

Oruç Baba Türbesi’nin içinde bulunduğu Ümmi Sinan Tekke arsasının kapılarının geçtiğimiz günlerde zincirle kapatılarak külliye çalışmalarına başlanması mahalle sakinlerinin tepkisine neden olmuştu. Bugün de bir grup mahalleli, külliye inşaatının yapılmasını protesto etti. Eyleme; CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Parkı balonlarla ve Türk bayraklarıyla süsleyen vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları ‘İstanbul talan edilemez’, ‘Bu park halka açılacak’ şeklinde pankart ve dövizlerle yaşananları protesto etti.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, gerekli tüm mercilerde yasal hakları kullanarak haklarını arayacaklarını söyledi. Erdoğdu, “Bizde yanınızda olacağız. Amacımız bu mücadelenizi siyasallaştırmak değil ama kenti savunmaktır. Bu amaç içerisinde hem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hem Fatih Belediye meclisinde Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde bütün çalışmaları yapacağız. Ben burada bu mücadeleyi organize edenlere teşekkür ediyorum. Bu haklı mücadelenizde hep yanınızda olacağız.” diye konuştu.

Mahalleli adına konuşan İsmail Çolak ise, “Biz burada haklı olarak bir mücadele verdik. Bu mücadelemizde sarıya, kırmızıya, yeşile bakmadık. Sadece ve sadece gençlerimize bırakacağımız yeşil alan ve onların oynayabileceği bir alan, depremde gelip burada nefes alabilecekleri yer için mücadele verdik. Bu mücadele son nefese kadar burada devam edecek. Kimse bunu engelleyemeyecek. Burayı biz halk yönetiriz. Halk varsa her şey var. Halk yoksa burada binalar da rezidanslar da yükselir. Biz bunun mücadelesini verdik, vermeye de devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan mahalle sakinleri, park çıkışında vatandaşlara yemek ikram etti.

Kaynak: CIHAN