Yeni sezonda şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyen Galatasaray, Süper Lig’de sezona mühtiş bir giriş yapmıştı. Yeni yıldızlarıyla birlikte geçen sezonun kötü izlerini üzerinden atmak isteyen Sarı Kırmızılılar, evinde Kayserispor’u ağırlamış ve harika bir futbolla sahasındaki mücadeleden 4-1’lik galibiyetle ayrılmıştı. Son derece hırslı ve hücumu bol futboluyla taraftarını mest edip, rakiplerine ise gözdağı veren İgor Tudor’un öğrencileri, bu akşam da ligin ikinci haftasında deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak. İki takım Süper Lig tarihinde 16 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Sarı-Kırmızılılar 9 kez galip gelirken, 2009-2010 sezonundaki iki müsabakada hükmen galip geldi. Osmanlıspor ise rakibini 2 kez yenme başarısı gösterdi ve 5 maç da berabere sonuçlandı.

Osmanlıspor-Galatasaray maçı hangi kanalda saat kaçta?

Osmanlı Stadı’nda bu akşam saat 21.45’te başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Mücadele Bein Sports 1'den canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca maçın canlı anlatımı ve canlı skor takibi fanatik.com.tr'de olacak.

Muhtemel 11'ler

Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Maxsö, Pinto, Numan, Serdar Gürler, Lawal, Hasan, Tugay, Umar, Thievy

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Linnes, Fernando, Tolga, Rodrigues, N'diaye, Belhanda, Gomis

Kazanırsa 6’da 6 yapacak

Mor-Sarılar, sezonun açılış maçında deplasmanda ligin yeni takımı Yeni Malatyaspor’a 3-1 yenildi. Geçen sezonun ilk devresinde Ankara’da rakibiyle 2-2 berabere kalan Aslan, ikinci yarıdaki karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı. Ayrıca Tudor’un öğrencileri, geçen sezonu da katarsak ligde son Kayseri zaferiyle birlikte üst üste 5 maç kazandı. Eğer Cim Bom bu akşam da kazanırsa seriyi 6’ya çıkaracak ve şampiyonlukla tamamlanan 2014-15 sezonundaki aynı seriyi egale etmiş olacak.

Bafetimbi Gomis gole kilitlendi

Büyük beklentilerle Swansea’den bonservisi alınan ve geçen sezonu Marsilya’da kiralık olarak geçiren Bafetimbi  Gomis’in sezon öncesinde üzerindeki baskı bir hayli fazlaydı. Ancak Gomis, ligin ilk haftasında Türk Telekom  Stadı’nda oynanan Kayserispor karşısında adeta şov yaptı. 90 dakikayı iki harika golün yanı sıra 1 de  Belhanda’ya asist yaparak tamamlayan Fransız yıldız, kendisine güvenenleri boşa çıkarmazken, taraftarları da büyülemeyi başardı. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok iyi durumda olan 31 yaşındaki oyuncu,  Osmanlıspor maçında da aynı performansı göstermek ve gollerini atmak istiyor.

Ndiaye eski takımına karşı

7.5 milyon Euro’ya transfer edildiğinde yüksek bonservis bedeli sebebiyle tepki çeken Badou Ndiaye,  Kayserispor karşısındaki futboluyla tüm eleştirileri ortadan kaldırmıştı. 26 yaşındaki oyuncu, bu akşamki  Osmanlıspor karşısında eskitakımına karşı ilk kez sahne alacak. İki sezon Başkent ekibinde oynadıktan sonra bu sezon başında Sarı-Kırmızılılar’a imza atan Senegalli orta saha, bu akşam da enerjisiyle Aslan’ın en büyük kozlarından biri.

Muslera yine kaptan çıkacak

Selçuk İnan’ın yedek bekleyeceği Osmanlıspor karşılaşmasında kaptanlık pazubandı, yine Fernando Muslera’da  olacak. Sarı- Kırmızılı forma altında ligde ilk kez, geçtiğimiz hafta oynanan Kayseri sınavında kaptanlığı alan Muslera, bir kez daha bu görevi üstlenecek. Başarılı performansıyla taraftarların her zaman en çok sevdiği oyuncuların başında gelen Uruguaylı file bekçisi, bu akşam da takımının en önemli kozlarından biri olacak.

Taktik çalışıp gittiler

Galatasaray, bu akşamki maçın hazırlıklarını dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basına kapalı olarak yaptığı  çalışmayla tamamladı. Teknik direktör İgor Tudor yönetimindeki idmanın taktik ağırlıklı geçtiği, savunma ve  hücum organizasyonları üzerine idmanlar yapıldığı bildirildi. Antrenmanın ardından ise Sarı- Kırmızılılar, özel bir  uçakla akşam saatlerinde Ankara’nın yolunu tutup, maç saatini beklemeye başladı.

Seriyi devam ettirmek için sahada

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Süper Lig’in son 4 haftasında rakiplerini mağlup etmeyi başarmıştı. 2017-2018 sezonuna da Kayserispor galibiyeti ile başlayan sarı-kırmızılılar, ligde 5 maçtır kaybetmiyor. Aslan, Osmanlıspor maçından da galip ayrılması durumunda 2014-2015 sezonundaki 6 maçlık galibiyet sayısını egale edecek.

Düdük Halil Umur Meler’de

İki takım arasında oynanacak mücadelede Halil Umut Meler düdük çalacak. Meler’in yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve İlker Takpak yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Barış Şimşek olacak. Meler, sarı-kırmızılıların daha önce Süper Lig’de oynadığı iki karşılaşmada görev aldı. Bu maçlarda Galatasaray, rakiplerini mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray ile Osmanlıspor 17. randevuda

Galatasaray ile Osmanlıspor, Süper Lig’de yarın 17. kez karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar, eski adı Ankaraspor olan başkent ekibiyle geçmişte 16 kez rakip oldu. Galatasaray, geride kalan maçlardan 2’si hükmen olmak üzere 9’unu kazandı, başkent ekibi 2 kez galip geldi, 5 müsabaka ise berabere bitti. Geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray’ın, 6’sı hükmen galibiyetlerden olmak üzere 30 golüne, Ankara temsilcisi 12 golle yanıt verdi. Geçen sezonun ilk yarısında Ankara’da yapılan müsabaka 2-2 tamamlandı, İstanbul’da ise Galatasaray 2-0 galip geldi. Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda oynanması gereken karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyonunun o zamanki adıyla Ankaraspor’un lisansını iptal etmesiyle 3-0 Galatasaray lehine tescil edilmişti.

Ankara’daki maçlar

Osmanlıspor ile Galatasaray, Ankara’da yarın 9. kez birbirlerine rakip olacak. Başkent temsilcisi, evinde yaptığı lig müsabakalarında Galatasaray’ı sadece 2015-2016 sezonunda 3-2’lik skorla yenebildi. Galatasaray, deplasmandaki maçlarda biri hükmen olmak üzere 4 galibiyet aldı, 3 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı.

Ankara’da sarı-kırmızılı ekibinin 3’ü hükmen galibiyetten olmak üzere 13 golüne, mor-sarılılar 7 golle yanıt verdi.

Maçlar

Galatasaray ile eski adları Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ve Ankaraspor olan Osmanlıspor arasında Süper Lig’de yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Sezon                   Maç                                            Sonuç
2004-2005   Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Galatasaray   0 - 2
                    Galatasaray-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor   4 - 2
2005-2006   Ankaraspor-Galatasaray                         1 - 2
                    Galatasaray-Ankaraspor                         4 - 0
2006-2007   Ankaraspor-Galatasaray                         1 - 1
                    Galatasaray-Ankaraspor                         2 - 0
2007-2008   Galatasaray-Ankaraspor                         0 - 0
                    Ankaraspor-Galatasaray                         0 - 1
2008-2009   Ankaraspor-Galatasaray                         0 - 0
                    Galatasaray-Ankaraspor                         1 - 1
2009-2010   Ankaraspor-Galatasaray (Hükmen)                0 - 3
                    Galatasaray-Ankaraspor (Hükmen)                3 - 0
2015-2016   Galatasaray-Osmanlıspor                        1 - 2
                    Osmanlıspor-Galatasaray                        3 - 2
2016-2017   Osmanlıspor-Galatasaray                        2 - 2
                    Galatasaray-Osmanlıspor                        2 - 0

Osmanlıspor'da Galatasaray hazırlıkları

Osmanlıspor, Süper Lig’in 2. haftasında 19 Ağustos Cumartesi günü sahasında Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Batıkent Tesisleri’nde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman 1 saat sürdü. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman, koordinasyon, dar alanda pas ve sprint çalışmasıyla devam etti. Tam sahada yapılan taktik çalışmasıyla sona eren idmana, tedavilerine devam edilen Engin Bekdemir ve kaleci Zydrunas Karcemarskas katılmadı. Antrenmanın ardından kaleci Hakan Arıkan’ın 35, takımın tercümanlarından Serkan Gürbüz’ün ise 38. doğum günleri kutlandı.

Sinan Kurt ile yollar ayrıldı

Kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Sinan Kurt ile yollar ayrıldı. Almanya doğumlu futbolcu, geçen sezon ligde sadece son hafta Beşiktaş’a karşı 32 dakika süre almıştı. Başkent ekibi, yabancı futbolcular Takayuki Seto, Cheick Diabate, Raul Rusescu, Luiz Carlos ve Lukasz Szukala’nın da sözleşmesini feshetmişti. Osmanlıspor’un yollarını ayırdığı bu 5 yabancı futbolcudan Seto ve Diabate geçen sezonu başka takımlarda kiralık geçirmiş, Rusescu, Carlos ve Szukala da düzenli olarak forma şansı bulamamıştı.