AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “HDP yaptığı açıklamadan dolayı milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımızdan, bugüne kadar her dakika barış dilini kullanan Başbakanımızdan ve her türlü provokasyonun karşısında duran AK Parti’den özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Adana ve Mersin’deki binalarına yönelik saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

Çalık yaptığı yazılı açıklamada, HDP’ye yönelik saldırıdan en büyük zararı AK Parti’nin gördüğünü savundu.

Çalık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘AK Parti’den özür dilemelidir’

“HDP’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tarz provokasyonların tekrarlanmamasını diliyorum.

“Bu patlama olayları kime yaramıştır? Bu sorunun cevabını bilenler, patlamanın adreslerini de biliyorlardır.

“Belli ki burada bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. AK Parti’ye hükümete, Cumhurbaşkanımıza sorumluluk yüklenmek istenmektedir.

“Buradan sormak gerekir, HDP’nin binasında patlayan bomba kime ne kazandırır? HDP yaptığı açıklamadan dolayı milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımızdan, bugüne kadar her dakika barış dilini kullanan Başbakanımızdan ve her türlü provokasyonun karşısında duran AK Parti’den özür dilemelidir.

“Adli tahkikat bitmeden, çıkıp AK Parti’yi ve bu ülkenin yönetimini direk suçlayanlara önce şunu sormak lazım; bu patlama olayları kime yaramıştır? Bu sorunun cevabını bilenler, patlamanın adreslerini de biliyorlardır.

“Benim şuan elimde bir delil yok. Ben şimdi çıkıp desem ki; ‘HDP kendi kendini bombaladı’ bir geçerliliği olur mu? Olmaz. Biz gerçekliği kanıtlanmamış bir şeyi de iddia etmeyiz. Burada kimse kimseyi suçlamaya kalkmasın.” imctv