Bir annenin dramı…

Kopenhag’da yaşayan Sevda Akgül adlı vatandaşımız 3,5 yaşındaki kızının doğumundan bugüne kabus dolu günler yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Sevda Akgül 3,5 yaşındaki kızının Türkiye’ye kaçırıldığını iddia ediyor.

3,5 yıl önce kızı Kübra Akgül’e hamile iken başlayan ve doğum sonrasında devam eden hamilelik depresyonu nedeniyle doğumdan 20 gün sonra devlet tarafından elinden alınan kızını geri alabilmek için 3,5 yıl mücadele eden Sevda Akgül geçtiğimiz 24 mart günü kızına kavuştu. Kızının evinde ve kendisine alışması için olağanüstü çaba sarf eden acılı anne 2 Mayıs günü yaşadığı bir şokla bir kez daha yıkıldı.

Sevda Akgül, eşi Tahir Akgül’ün kızılarnı annesinin haberi olmadan, kızın devam ettiği yuvadan alıp Türkiye’ye kaçırdığını iddia etti.

Doğumundan sonra bağrına basabilmek için sosyal yetkililerle 3,5 yıl mücadele eden annenin mutluluğu kısa sürdü.

Ailesi de biliyordu ve hazırlıklıydılar

“Kızımın kaçırıldığı gün eşimde tuhaflıklar vardı. ‘Sen son zamanlarda çok yoruldun, yıprandın. Bugün biraz dinlen, Kübra’yı yuvaya ben bırakayım,’ dedi. Ben de böyle bir şey yapacağını hiç aklıma getirmediğim için tabii ki kabul ettim, ama akşam olup hava kararınca ve saatler ilerleyince ve eşim kızımla eve dönmeyince şüphelenmeye başladım. Defalarca telefon açtım, ama eşimin telefonu kapalıydı. Türkiye’deki ailesini aradım onlar da önce telefonda konuşmak istemediler. O gün akşamüzeri ve akşam saatlerinde tam 70 kez eşimi aradım. Sık sık balık tutmaya giderdi, yine balığa çıktığını, İsveç’e kızımla balık tutmaya gittiğini ve balık tutarken telefonunu denize düşürdüğünü söyledi ailesi bana, ailesi de eşimin planlarından haberdardı ve hepsi biliyordu aslında,” diye konuşan Sevda Akgül, akşam saatlerinde büyük kızının Kübra’nın odasındaki dolapta elbiselerinin yerinde olmadığını fark ettiğini, Kübra’nın pasaportu ve sağlık kartının (sundhedskort) da yerinde olmadığını söylediğini belirterek eşinin THY uçağı ile 14.20’de Kopenhag’dan ayrıldığını öğrendiğini söyledi. “Pasaportunun ve elbiselerinin evde olmadığını öğrendiğimde yıkıldım. Kızımın kaçırıldığını o zaman anladım,” diyen Sevda Akgül hemen polise başvurarak ihbarda ve suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Kızını kaçırdım, bir daha göremeyeceksin

Aynı gece saat 23.15 sularında eşinin kendisini arayarak, “Kızını kaçırdım. Onu bir daha göremeyeceksin. Ben kızımı senden değil, annesinden değil, hastalıklı Danimarka sosyal sisteminden kaçırdım,” dediğini söyleyen Sevda Akgül, bir an önce kızına kavuşmak istediğini söyledi. Kızının babası tarafından Türkiye’ye götürüldüğü günden beri kızının odasına giremediğini anlatan Sevda Akgül, kızının bahçede yerde duran bisikletini bile yerinden kaldırmaya cesaret edemediğini söyledi.

Kızımın anne hakkını gasp etti

Danimarka’da doğup büyüyen Sevda Akgül Tahir Akgül’le 2012 yılında evlenmiş. “Danimarka’ya bir türlü alışamadı ve burayı sevmedi, Danimarka’nın her şeyini kendisi ve kızımız için tehdit olarak görüyordu. Kendisiyle sık sık geçimsizlik yaşıyordum, ama böyle bir şey yaparak sadece beni cezalandırmadı mutsuz etmedi, kızımın bir anneye sahip olma hakkını da gasp etti. En çok ağırıma giden ve beni mutsuz eden de budur,” diye konuşan Sevda Akgül Danimarka mercileri nezdinde harekete geçtiğini, sosyal yetkililerin Danimarka Çocuk ve Sosyal İşlerBakanlığına başvurmak üzere gerekli girişimlere başladığını söyledi.

(Haberde kullanılan fotoğraflar Sevda Akgül tarafından gazetemize gönderilmiştir)

Kaynak : kuzey.dk