shakira-alan-kurdi-23092015

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira BM Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’den Yunanistan’a gitmek isterken boğulan Kobanili çocuklar Alan ve Galip Kurdi’yi hatırlattı.

2003’ten beri BM Çocuklara Yardım Fonu’nın (UNICEF) iyi niyet elçisi olan Shakira çocuk gelişimi ve eğitimi konulu toplantıda savaşın bedelini çocuklar ödemesin dedi.

Shakira şöyle konuştu:

“Sahile vuran o çocuğun fotoğrafını unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu büyük bir trajedi ve bu insanların mülteci sorununa insani yönden görmesini sağlamalı. Çocuklar savaşların bedelini ödememeli.

Irkçılık önemli bir sorun. Her ülkenin kendi ekonomik sorunları ve çekinceleri var. Ancak ben bir gün insani gereksinim ve insan haklarının, sınırlar, sayılar, ırkçılık, bayraklar ve bencillikten üstün tutulduğu bir dünyaya sahip olacağımızı umuyorum. Galip ve Alan Kurdi için ülkelerin bir araya gelerek bu acil soruna akıllıca bir çözüm bulacağından eminim.”

Kurdi kardeşleri her düşündüğünde ünlü Beatles grubunun kurucularından John Lennon’ın ‘Bütün insanların tüm dünyayı paylaştığını hayal et’ dizesini hatırladığını söyleyen Shakira gazetecileri kırmayarak toplantıda o bölümü de seslendirdi.

 

İMC