Sivilleri katletmekle yetinmeyip vahşetini daha da boyutlandırarak cenazelere işkence yapan AKP hükümeti Amed'in Silvan ilçesinde de aynı insanlık suçunu işledi. 2 Ekim'de Silvan'ın Konak Mahallesi'ne saldırılar sırasında katledilen 17 yaşındaki Vedat Akcanım'ın katledildikten sonra panzerin arkasına bağlanarak sürüklendiği ortaya çıktı. 

Konak Mahallesi'nin Dicle Caddesi üzerinde keskin nişancılar tarafından vurulan Akcanım'ın katledilişine tanıklık eden Sadiye Durak (55), Akcanım'ın vurulduktan sonra mahalle sakinleri olarak gencin cenazesini almaya gittiklerini ancak üzerlerine keskin nişancılar ve panzerlerden ateş açıldığını söyledi. 

 

Peşpeşe vuruldular

Üzerlerine yağdırılan kurşunlara rağmen Akcanım'ı aldıklarını biraz ilerlediklerinde ise 70 yaşındaki Hayriye Hüdaverdi'nin vurulduğunu aktaran Durak, saldırının yoğunlaştırılması nedeniyle cenazeleri bırakıp geri çekilmek zorunda kaldıklarını belirtti. 

Durak, "Biz kadını (Hüdaverdi) alıp geri dönerken, onlar da gelip Vedat'ı sürükleyerek aldılar. Ardından yüksek bir evin çatısından aşağıya attılar. Daha sonra ise panzerin arkasına zincirle bağlayarak mahallenin içinden geçtiler" dedi. 

Konak Mahallesi'nde ikamet eden bir başka görgü tanığı Sabriye Muğçu (44) ise "Panzer evimizin önünden geçtiği sırada gördüm. Panzerin arkasında bağlıydı ve üzeri çıplak bir şekilde sürükleniyordu. Boynu zincirle bağlıydı. Hakaret ederek götürüyorlardı" dedi. 

Yeniköy Mezarlık Morgu'nda Akcanım'ın cenazesini gören MEYA-DER üyesi Ahmet Karagöz de sırtında sürüklenmeden dolayı çizikler ve boynunda izler bulunduğunu dile getirdi.  

 

 DİHA/AMED