HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın makam aracının, arka camında tespit edilen izle ilgili polisin ilk izlenimi 'kurşun izi' olabileceği şeklindeydi ancak Diyarbakır Valiliği 'ateşli silah izine rastlanmadığını' duyurdu.

HDP’li Sırrı Süreyya Önder, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, Demirtaş’la görüştüklerini ve polisin, güzergâhtaki kamera kayıtlarını incelediğini söyledi. HDP ve polis yetkilileri, aracın daha önce park halindeyken de gözdağı için hedef alınmış olabileceğine de dikkat çekti.

YÜKSEKDAĞ SUİKAST İDDİASINDA BULUNMUŞTU

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 23 Ekim’de seçim çalışmaları için gittiği Siirt’te suikast iddiasında bulunmuştu.

Yüksekdağ, “Türkiye artık hiç güvenli bir ülke değil. Bunun sorumlusu da siyasi iktidar. Suruç’ta, Diyarbakır’da, Ankara’da yaşanan katliamlarda Türkiye’deki siyasi iktidarın, katliam şebekeleriyle geliştirdiği işbirliğinin ürünü ve sonucudur. HDP de bu saldırı odaklarının hedef tahtasına yerleştirildi. Bana ve Selahattin Demirtaş’a yönelik suikast planlamaları olduğu bilgisi var” demişti. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken imzasıyla 5 Ağustos’ta İçişleri Bakanlığı’na gönderilen dilekçede de “Tarafımıza ulaşan kesine yakın bilgilere göre, Suriye’den IŞİD’e bağlı bir timin Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’a suikast için Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenilmiştir. Kişilerin eşkalleriyle ilgili bilgimiz bulunmamaktadır. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ve rica ederiz” ifadeleri yer almıştı.

Radikal