Galatasaray ile ilgili 12 Şubat 2017 Pazar günü basında yapılan haberleri bir araya getirdik. İşte o haberler: 

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada bir sürpriz yaşamak istemiyor. Bugün Kayserispor'u ağırlayacak olan Galatasaray'da son gelişmeler şunlar...

Jan Olde Riekerink, Galatasaray - Kayserispor maçındaki kadrosunu belirledi

Beşiktaş'ın 3, Fenerbahçe'nin 2 puan kaybettiği haftada altın değerinde bir maça çıkacak olan Jan Olde Riekerink yönetimindeki Galatasaray'ın ilk 11'i belli oldu.

Kaleyi Fernando Muslera'ya emanet edecek olan Hollandalı çalıştırıcı, stoperde Hakan Balta - Semih Kaya ikilisine görev verecek. Sağ bekte Sabri Sarıoğlu, sol bekte ise Martin Linnes ter dökecek.

Orta sahada sakatlığını atlatan Tolga Ciğerci ve Nigel de Jong'u sahaya sürecek olan Riekerink, önlerinde Sneijder'in yokluğunda Yasin Öztekin'e forma verecek.

Kanatlarda Bruma ve Garry Rodrigues'e güvenen Hollandalı çalıştırıcının gol silahı ise Lukas Podolski olacak.

EKSİKLER

Ev sahibi Galatasaray'da sakatlar can sıkıyor Wesley Sneijder ve Serdar Aziz kesin olarak oynayamazken, Selçuk İnan, Carole gibi oyuncuların da hafif sakatlıkları bulunuyor.

FutbolArena'nın edindiği bilgilere göre tam olarak hazır olmayan Eren Derdiyok ise Riekerink'in maça verdiği önem nedeniyle ikinci yarıda süre alacak.

HAKAN BALTA SOL BEK OYNAMAK İSTEMEDİ

Carole'ün sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceği Kayserispor maçında Linnes'i bu mevkiide oynatacak olan Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, son taktik çalışma sırasında sol bekte Hakan Balta'yı da performansını görmek adına denemek istedi.

Ancak uzun süredir stoper olarak görev yapan Hakan Balta, sol bekte verimli olamayacağını belirtip Riekerink'ten affını istedi.

Galatasaray'ın 11'i: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Linnes, Tolga, de Jong, Bruma, Rodrigues, Yasin, Podolski

Jan Olde Riekerink'ten futbolcularına motivasyon konuşması

Süper Lig'in 20. haftasında ezeli rakiplerinin puan kaybı ile iştahlanan futbolcularına Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink kısa ve net bir konuşma yaptı.

Hollandalı teknik adam, "Beşiktaş ve Fenerbahçe puan kaybedebilir. Daha da puan kaybedecektir. Ancak önemli olan Beşiktaş'ın veya Medipol Başakşehir'in değil, bizim ne yaptığımız. Biz Kaysersipor'u yenemedikten sonra Beşiktaş'ın puan kaybının bir önemi olacak mı? Bu puan kaybının Galatasaray adına anlam kazanması ve liderliğe bir adım daha yaklaşmamız için bizim galibiyetimiz önemli. Rakiplerin değil bizim sahada alacağımız sonuca odaklanın" dedi.

Galatasaraylı futbolcular rakiplerinin puan kaybettiği bu haftada kazanıp şampiyonluk yolunda iddialarını arttırmak istiyorlar.

Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut'tan Igor Tudur için Galatasaray açıklaması

Tudor'la anlaşmanız ne zaman bitecek?

"Tudor bize gelirken 1 yıllık anlaşmaya imza attı. Bu kendisinin talebiydi ve 1 yıllık sözleşme yaptık."

Yeni sözleşme için konuştunuz mu?

"Önümüzdeki günlerde Igor Tudor ile masaya oturacağız. Takımın başında kalmasını istiyoruz. Sezon başında iyi bir planlama yaptık. Tudor kalırsa daha da başarılı sonuçlara imza atacağımıza inanıyorum."

Tudor'un Galatasaray'ın başına geçeceği iddia ediliyor. Sizin bilginiz var mı?

"Ben de çıkan haberleri görüyorum. Galatasaray tarafından bu konuda bize gelen bir talep yok. Resmi bir bilgi yok."

Tudor'la konuştunuz mu?

"Evet. Galatasaray'la bir görüşmesi olmadığını söyledi. Bizim için esas olan Tudor'un beyanıdır."

Tudor, Galatasaray'a gitmek isterse?

"Tudor'un kalmasını istiyoruz. 31 Mayıs'ta sözleşmesi bitecek. 31 Mayıs'tan önce Tudor'un Galatasaray'ın başına geçme durumu olmaz. Zaten etik de olmaz. Ama Tudor eğer bizimle sözleşme yenilmezse 31 Mayıs'tan sonra istediği takımın başına geçebilir. Bu Galatasaray da olabilir. Çünkü böyle bir hakkı var."