Rakiplerine kıyasla amiral gemisi modellerini daha sık duyurması ile gündeme gelen Sony, tablet alanında da gelişmeye devam ediyor.

Bugünlerde, gelecek amiral gemisi modeli Xperia Z4'ün sızıntıları ile, sık sık gündeme gelen Sony, çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önce gerçekleşen Xperia Z4 sızıntılarının yanında gelen 12.9 inç tablet iddiaları, tekrar gündeme geldi.

Kısa süre önce Sony cephesinden sızdırılan bilgilere göre, Sony'nin büyük ekranlı bir tablet üzerinde çalıştığı doğrulandı.

Sızıntılar sonrası paylaşılan bilgilere göre Sony'nin iPad Pro rakibi olacak tabletinde, 12.9 inç boyutunda, Ultrabook ve Notebook seviyesinde bir ekran yer alacak.
Piyasadaki Notebook ve Ultrabook'ların geneline kıyasla, çok daha yüksek çözünürlüklü bir ekran olacağı belirtilen tablette, 4K seviyesinde 3840x2400px çözünürlük olacağı söyleniyor.

Üst seviye olacağı belirtilen tablette 8 megapiksel çözünürlükte kamera, Qualcomm Snapdragon 805 yada Snapdragon 810 işlemci gibi güçlü özelliklerin de bulunması bekleniyor.

Android 5.0 Lollipop ile 2015'in ilk yarısında duyurulması beklenen Sony tabletin, yüksek fiyatlı olacağı da paylaşılanlar arasında.