Stockholm’de bugün 2 banka ve bir döviz bürosu soyuldu. Soygunun akabinde bomba ihbarı alan polis bölgeyi güvenlik altına almaya çalışıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Stockholm Polisi Norde Bank ve Handels Bank’a ait olan 2 şubenin bu sabah erken saatlerde soyulduğunu doğruladı. Stockholm Polisi Basın Sözcüs Lars Byström, "Bu sabah erken saatlerde Stockholm’ün merkezindeki Östermalm bölgesinde bulunan 2 banka ardından da yine aynı bölgede bulunan bir döviz bürosu soyuldu.’’ dedi. yström soyguncuların arkalarında şüpheli bir paket bıraktıklarını da sözlerine ekledi. Polis şimdi o şüpheli paketi etkisiz hale getirmeye çalışıyor,

Çalınan miktarın ne kadar olduğunu henüz bilmediklerini söyleyen Byström, "Bir taraftan şüpheli paketi etkisiz hale getirmeye çalışırken diğer yandan sorgunun faillerini yakalamaya çalışıyoruz." dedi.

Banka soygunları İsveç’te son zamanlarda yaygınlaşmaya başladı. İstatistikler 90’lı yılların başında yılda 100’den fazla soygun girişimi olduğunu gösteriyor. Sadece 1991 yılında 153 banka soygunu gerçekleşmiş. Anca ilerleyen yıllarda bu sayı ciddi oranda azalmış. Ta ki 2008 yılına kadar. 2008 yılında İsveç’te toplam 110 banka soygunu gerçekleşti. Daha sonraki yıllarda ise bu sayı yılda 10 civarında görünüyor.